Liamoo och Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen 2024.
Liamoo och Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Claudio Bresciani/TT

Liamoos ärliga ord om Fröken Snusk: “Hon verkar veta hur…”

Liamoo tävlar i Melodifestivalen 2024 med låten “Dragon”, och har berättat för Nyheter24 om varför bidraget är så speciellt och om vem han helst vill festa med på efterfesten...


Det var 2008 som Björn Gustafsson gjorde succé under mellanakterna i Melodifestivalen. Det var även då som han uppträdde med sin ikoniska kärlekssång till Carina Berg. Och när Melodifestivalen 2024 nu har gått av stapeln så är det just Carina Berg som leder programmet, medan Björn Gustafsson kommer fortsätta att göra inspel. 

Första deltävlingen gick av stapeln i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Allt om Carina Berg: Barn, hus, pojkvän och pengar

Melodifestivalen 2024 deltävling 2 i Göteborg 

2024 års första deltävling ägde rum i Malmö, där Lisa Ajax och Smash Into Pieces kammade hem finalplatserna. Lördagen den 10 februari är det dags för den andra deltävlingen i Göteborg, och då tävlar Maria Sur, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe, Liamoo och Fröken Snusk

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Liamoo har tävlat i Melodifestivalen förut

För Liam Cacatian Thomassen, mer känd som Liamoo, blir det långt ifrån första gången som han medverkar i Melodifestivalen. 

2016 vann Liamoo “Idol”, och 2018 tog han sig till final i Melodifestivalen med låten “Last Breath”. Året därpå gjorde han comeback i musiktävlingen tillsammans med Hanna Ferm och bidraget “Hold You”, och 2022 ställde han upp med “Bluffin”.

Allt om Liamoo: Längd, flickvän och barn

Liamoo är med i Melodifestivalen 2024. Foto: Henrik Montgomery/TT

Liamoo om Mello-låten Dragon: "Mest personliga låten"

I 2024 års upplaga av Melodifestivalen tävlar Liamoo ännu en gång. Den här gången ställer han upp med låten “Dragon”, och slåss om en finalplats i den andra deltävlingen. 

Nyheter24 träffade Liamoo i samband med att Mello-artisterna offentliggjordes i december 2023 och passade då på att fråga honom om låten och det stundande framträdandet. 

Liamoo ska bli pappa igen – se artistens chock här

Vad kan du berätta om din låt “Dragon”?

– Det är den mest personliga låten jag kommer att framföra. Det bidraget jag kommer att vara mest stolt över. Det bidraget som står mig närmast av alla låtarna som jag har kört. Så jag kommer vara stolt över den, hur det än går. Jag kommer gå in med huvudet högt och handen på hjärtat. Så det känns bra. 

Vad är du mest nervös inför?

– Inte så mycket faktiskt. Jag är väldigt stolt över låten och över hur den blev. Så jag kommer bara vara stolt över att få framföra den. Den är väldigt nära mig och det känns så mycket jag som det kan bli. Och just därför känns det som en ära att bara få köra den live. Så därför är jag nog inte så nervös. Men det är klart som fan att jag kommer vara hur nervös som helst när jag väl står där. Men jag försöker att njuta också.

Vem ser du mest fram emot att festa med på Mello-efterfesten?

– Fröken Snusk. Hon verkar jätterolig och skrattar hela tiden. Hon verkar veta hur man festar. 

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!