- Foto: Stella Pictures & Naina Helén Jåma/TT

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

Björn Gustafsson är komikern som tog svenska folket med storm under Melodifestivalen 2008. Nu är tillbaka på melloscenen. Men hur mycket pengar tjänar egentligen komikern? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Björn Gustafsson var bara 22 år när han slog igenom som Kristian Luuks sidekick i Melodifestivalen 2008. Det riktiga genomslaget kom när han under en mellanakt sjöng en kärlekssång tillägnad programledarens dåvarande fru – Carina Berg

Björn Gustafsson slog igenom i Melodifestivalen – det gör han i dag

Efter det har karriären varit en framgångsaga och i dag verkar Gustafsson främst som skådespelare. Han har bland annat synts tillsammans med Bill Skarsgård i Netflix-serien "Clark" som blev en tittarsuccé. 

Och de som väntat på en comeback i Melodifestivalen har väntat länge nog. Nu 2024 är Gustafsson tillbaka och nu som Carina Bergs sidekick.

Carina Berg och Björn Gustafssons relation i dag – svarar på ryktet

Hur mycket tjänar Björn Gustafsson?

Men syns den framgångsrika karriären även på lönen? Javisst! 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av så hade Gustafsson 2022 fastställd förvärvsinkomst 1 247 300 kronor. Om man fördelar det över 12 månader så resulterar det i en månadslön på över 103 000 kronor.

Mikael Persbrandts miljonlön – så mycket tjänar skådisen

Miljonregn över Ursäkta-duon – vem tjänar egentligen mest?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!