- Foto: Stella Pictures & Naina Helén Jåma/TT

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

Björn Gustafsson är komikern som tog svenska folket med storm under Melodifestivalen 2008. Nu är tillbaka på melloscenen. Men hur mycket pengar tjänar egentligen komikern? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Björn Gustafsson var bara 22 år när han slog igenom som Kristian Luuks sidekick i Melodifestivalen 2008. Det riktiga genomslaget kom när han under en mellanakt sjöng en kärlekssång tillägnad programledarens dåvarande fru – Carina Berg

Björn Gustafsson slog igenom i Melodifestivalen – det gör han i dag

Efter det har karriären varit en framgångsaga och i dag verkar Gustafsson främst som skådespelare. Han har bland annat synts tillsammans med Bill Skarsgård i Netflix-serien "Clark" som blev en tittarsuccé. 

Och de som väntat på en comeback i Melodifestivalen har väntat länge nog. Nu 2024 är Gustafsson tillbaka och nu som Carina Bergs sidekick.

Carina Berg och Björn Gustafssons relation i dag – svarar på ryktet

Hur mycket tjänar Björn Gustafsson?

Men syns den framgångsrika karriären även på lönen? Javisst! 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av så hade Gustafsson 2022 fastställd förvärvsinkomst 1 247 300 kronor. Om man fördelar det över 12 månader så resulterar det i en månadslön på över 103 000 kronor.

Mikael Persbrandts miljonlön – så mycket tjänar skådisen

Miljonregn över Ursäkta-duon – vem tjänar egentligen mest?

/
Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

1 timme sedan

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

2 timmar sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

2 timmar sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

2 timmar sedan
Han var en del av de flestas barndom och med "Idas sommarvisa" blev han hela Sveriges – främst alla barns – kompositör. Tonsättaren och jazzmusikern Georg Riedel är död, 90 år gammal.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

idag 04:16
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.