Leif GW Persson
Soraya Lavasani försöker stoppa Leif GW Perssons ord om Gunilla Persson. - Foto: TV4. Bilden är ett montage.

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

Leif GW Persson var på plats på Nyhetsmorgon för att kommentera Gunilla Persson och hennes problem med Kronofogden. Men vad Leif GW Persson hade att säga var kanske inte så populärt – Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försökte stoppa kriminologens hårda ord om Gunilla.


Att den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, befinner sig i Sverige kan inte ha undgått någon. Hon tävlade i Melodifestivalen 2024 med sitt bidrag "I won't shake (La La Gunilla)", och har skapat rubriker ända sedan hon landade på Arlanda och fördes iväg i en rullstol.

En av de saker som det har stormat om runt Gunilla Persson är hennes jätteskuld till Kronofogden. Den grundar sig i att Gunilla bland annat fått barnbidrag från Försäkringskassan som hon inte hade rätt till. Med ränta har Gunilla Perssons skuld nu växt till 640 000 kronor.

Gunilla själv vägrar att betala då hon menar att hon har haft rätt till pengarna. Efter att Gunilla uppträdde i Melodifestivalen så knackade Kronofogden på dörren till hennes hotellrum och beslagtog bland annat märkeskläder och smycken.

Gunilla Persson. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Leif GW Persson om Gunilla Persson i Nyhetsmorgon

Kriminologen Leif GW Persson har blivit något av Gunilla Perssons nemesis. Nyligen skrev Nyheter24 om hur Gunilla fick syn på Leif GW Persson i TV4-huset där de bägge befann sig för att gästa Nyhetsmorgon. Då tvingades Gunillas dotter Erika Persson gå emellan.

Osämjan mellan GW och Gunilla grundar sig i att han tidigare har kritiserat Gunilla när hon traskade ut från en lyxbutik med ett par solglasögon i pannan – som hon inte hade betalat för.

Gunilla hotade då med att polisanmäla Leif GW Persson och ville att han skulle "avtjäna ett fängelsestraff för grovt förtal".

Gunilla Persson. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

När Leif GW Persson gästade Nyhetsmorgon i veckan så bad programledarduon Soraya Lavasani och Anders Pihlblad om en analys av Gunilla-fallet.

GW förklarar bland anant att det inte behöver vara brottsligt att ta emot barnbidrag som man inte har rätt till.

– Haha, njae. Det behöver inte vara brottsligt. För att det ska vara ett bidragsbedrägeri så krävs det att man har haft ett uppsåt att lura staten på pengar, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försöker stoppa Leif GW Persson

Anders Pihlblad frågar vad som kan hända om Gunilla, som är skriven i USA, plötsligt gör stor succé i Sverige med bland annat turnéer. 

Leif GW Persson förklarar då att varje gång Gunilla dyker upp i Sverige så kan Kronofogden undersöka om hon har några tillgångar som går att utmäta.

Leif GW Persson. Bildkälla: TV4

På frågan om Leif GW Persson gillar Gunillas låt så svarar han att den gått honom förbi.

– Är det en svensk Maria Callas eller?, undrar Leif GW Persson.

Maria Callas är kanske en av världens främsta operasångerskor, något som den Engelska nationaloperan har skrivit om här.

Anders Pihlblad säger då att nej, Gunilla är kanske inte någon ny Callas - men att hennes musik svänger.

– Det svänger lite mycket i min smak. Jag har lite knepigt med folk som inte gör rätt för sig – och som dessutom gör ett nummer av det, så att media tycks ta det med gott humör, säger Leif GW Persson och fortsätter – samtidigt som Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försöker stoppa kriminologens utläggning.

Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försökte stoppa Leif GW Persson i Nyhetsmorgon. Bildkälla: TV4

Men Soraya och Pihlblads försök att hindra professorn från att fortsätta blir fruktlösa. Leif GW Persson låter sig inte avbrytas utan avslutar med en hård känga mot både Gunilla och det svenska medielandskapet i stort. 

– Och ytterligare bidra till deras berömmelse. Sånt stör jag mig på, säger Leif GW Persson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!