Maria Sur och Marcus & Martinus tävlar i Melodifestivalen 2024.
Maria Sur och Marcus & Martinus tävlar i Mello. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Det tycker Maria Sur om Marcus & Martinus: “De är väldigt…"

Maria Sur tävlar i finalen av Melodifestivalen 2024, mot bland annat de favorittippade tvillingarna Marcus och Martinus. För Nyheter24 har Maria tidigare sagt vad hon tycker om sina norska konkurrenter...


Finalen i Melodifestivalen 2024

1. Maria Sur – “When I'm Gone” 

2. Jay Smith – “Back To My Roots” 

3. Lisa Ajax – “Awful Liar” 

4. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling” 

5. Cazzi Opeia – ”Give My Heart a Break” 

6. Annika Wickihalder – “Light”

7. Marcus & Martinus – “Unforgettable” 

8. Dotter – “It’s Not Easy to Write a Love Song”

9. Medina – “Que Sera” 

10. Liamoo – “Dragon” 

11. Jacqline – ”Effortless” 

12. Danny Saucedo – “Happy That You Found Me”

Lördagen den 9 mars är det äntligen dags. Efter fem deltävlingar och ett finalkval är det nämligen dags att kora vinnaren av Melodifestivalen 2024, och utse vem som kommer representera Sverige på hemmaplan i Eurovision Song Contest. Det är både det svenska folkets röster och den internationella juryn som avgör vem som kommer lämna Friends Arena med den prestigefyllda sångfågeln. 

Melodifestivalen 2024 final: Tid, startfält och resultat

De förväntas vinna Melodifestivalen 2024

Enligt flera oddslistor är det de norska tvillingarna Marcus och Martinus med sin låt “Unforgettable” som har störst chans att kamma hem segern. Andra namn som ligger högt på oddslistan är Jacqline, Danny Saucedo, Liamoo och Maria Sur

Vem vinner Melodifestivalen 2024? Odds i finalen

2024 års finalister. Foto: Claudio Bresciani/TT

Både för Maria Sur och Marcus och Martinus blir det här det andra året i rad som de står i Mello-final. 2023 tävlade Maria Sur med låten “Never Give Up”, och tog sig även då direkt till final, och i efterföljande deltävling gjorde Marcus och Martinus samma sak med låten “Air”. 

Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

Maria Sur är uppvuxen i Ukraina

Maria Sur är uppvuxen i Zaporizjzja i Ukraina. När Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina i februari 2022 tävlade Maria Sur i landets upplaga av “The Voice”. Tillsammans med sin mamma flydde Maria Sur då till Sverige där hennes moster bor, men hennes pappa tvingades stanna kvar i Ukraina. 

Maria Sur om pappan i Ukraina: "Ska ringa direkt"

Det dröjde inte länge innan Maria Surs musikkarriär tog fart även i Sverige. Med låten “Never Give Up” landade hon på en niondeplats i Melodifestivalen 2023, och därefter har karriären fortsatt att gå som tåget. 

Maria Sur framför "When I'm Gone". Foto: Claudio Bresciani/TT

Maria Sur om Marcus & Martinus: "Fantastiska killar"

Med sin nya Mello-låt “When I’m Gone” är Maria Sur ett av bidragen med lägst odds inför finalen 2024. Maria Sur har tidigare berättat för Nyheter24 om vem hon egentligen ser som sin största konkurrent i tävlingen. Då lät svaret så här. 

– Man kan ju aldrig veta i förväg och vad som helst kan hända. Men jag tror Marcus och Martinus, de är väldigt bra. Fantastiska killar. Även Danny Saucedo och Liamoo är väldigt bra. Jag vet också att Cazzi Opeia är väldigt duktig också, har Maria Sur sagt till Nyheter24. 

Maria Surs oväntade krav backstage på Melodifestivalen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!