Albin Tingwall tävlar i Melodifestivalen 2024.
Albin Tingwall tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Samuel Steén/TT

Därför dricker Albin Tingwall inte alkohol

Albin Tingwall har blivit ett välkänt ansikte efter att ha medverkat i både Idol och Melodifestivalen. För Nyheter24 har artisten berättat ärligt och öppet om varför han inte dricker alkohol, och det visar sig finnas flera anledningar bakom beslutet.


Det var den 3 februari som den första deltävlingen av Melodifestivalen 2024 gick av stapeln. Och lördag den 2 mars är det dags för den femte och sista deltävlingen att äga rum. Samma kväll är det också finalkvalet, där ytterligare två bidrag ska ta sig till den slutgiltiga finalen i Friends Arena. 

Melodifestivalen 2024: Så funkar finalkvalet i deltävling 5

Melodifestivalen 2024: De har gått till finalen och finalkvalet

De som hittills har gått direkt till final är Smash Into Pieces, Lisa Ajax, Maria Sur, Liamoo, Cazzi Opeia, Jacqline, Danny Saucedo och Dotter

Direkt efter den femte deltävlingen är det dags för finalkvalet, där 3:orna och 4:orna från varje deltävling får en extra chans att ta sig till finalen. Och några av bidragen som redan nu är klara för finalkvalet är Elisa Lindström, Adam Woods, Dear Sara, Fröken Snusk, Klaudy, Gunilla Persson, Albin Tingwall och Scarlet

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024? 

Albin Tingwall var med i Idol 2022

Albin Tingwall i Melodifestivalen. Foto: Jessica Gow/TT

20-årige Albin Tingwall tävlar i Melodifestivalen 2024 med låten ”Done Getting Over You”, men han blev ett välkänt namn bland hela svenska folket redan 2022. Då medverkade han nämligen i TV4:s egna musiktävling Idol, där han tog sig hela vägen till final. 

Allt om Albin Tingwall: Familj, Mello och kända exflickvännen

Albin Tingwall stod i Idol-finalen tillsammans med Nike Sellmar, och det blev slutligen hon som kammade hem vinsten. Men Albin och Nike var inte bara konkurrenter i Idol, utan de blev även ett par i samband med tävlingen. 

Efter drygt ett år tillsammans stod det i september 2023 klart att paret hade gått skilda vägar. 

Albin Tingwall blev dumpad av Idol-vinnaren – öppnar upp om kärlekslivet

Handlar Albin Tingwalls låt om Nike Sellmar?

Albin Tingwalls Mello-låt “Done Getting Over You” handlar dock inte om Idol-vinnaren Nike Sellmar, utan skrevs innan parets uppmärksammade uppbrott. 

– Jag var inte med och skrev den, så jag fick den pitchad till mig efter att vi hade gjort slut så var texten väldigt passande bara, har han sagt till Aftonbladet.

Mello-deltagarens rider: "Chips och vatten"

För Nyheter24 har Albin Tingwall tidigare berättat om vad som kommer stå på hans “rider” under Melodifestivalen, och det visar sig inte vara särskilt extravaganta saker som han vill ha i sin loge.

– Chips och vatten, berättar Albin. 

Maria Surs oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Därför dricker inte Albin Tingwall alkohol: "Jag känner att..."

Efter varje deltävling av Melodifestivalen brukar det vara ett fartfyllt party där finalisterna firar, och där artisterna ofta framför sina låtar ännu en gång. Men vem ser egentligen Albin mest fram emot att fira med, på de omtalade efterfesterna under Melodifestivalen? 

Låtskrivarna Joy Deb, Jimmy Joker Thörnfeldt och Linnea Deb med artisten Albin Tingwall på efterfesten efter deltävling tre. Jessica Gow/TT

– Danny, tror jag. Nu vet jag inte om han ens dricker, jag dricker ju inte, men det hade kunnat vara kul. Han verkar jättehärlig. Så han hade varit kul att festa med, svarar Albin. 

Albin berättar vidare att det finns flera anledningar bakom att han har valt att inte dricka alkohol, och den främsta förklaringen har med hans mamma att göra. 

– För det första är det lite av en principsak bara. Jag känner att alla dricker nästan, så nu ska jag inte göra det. Men sen har också min mamma haft en tragisk uppväxt med alkoholmissbruk, och har haft många i hennes familj som har gått bort av just alkohol. Så jag känner att jag inte vill göra henne orolig över mig också. Jag tror att det är nog den största anledningen, berättar Albin. 

Läs mer om Melodifestivalen 2024 här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!