Medina och Marcus & Martinus tävlar i Melodifestivalen 2024.
Medina och Marcus & Martinus tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

I den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2024 är det två duos som tävlar, Marcus & Martinus samt Medina. Och den sistnämnda duon har tidigare pikat sina konkurrenter, med glimten i ögat.


Den 3 februari drog Melodifestivalen 2024 igång med den första deltävlingen. Och lördag den 2 mars, ungefär en månad senare, är det dags för den femte och sista deltävlingen. 

Den 2 mars är det också dags för finalkvalet, som 2024 ser lite annorlunda ut jämfört med tidigare år. Här kan du läsa om hur finalkvalet i deltävling 5 av Melodifestivalen fungerar. 

De som tävlar i deltävling 5 är Marcus & Martinus, Chelsea Muco, Jay Smith, Elecktra, Annika Wickihalder och Medina

Marcus och Martinus. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar och final

Duon Medina valde att lägga ner

Medina är namnet på den populära duon som som består av Sami Rekik och Ali Jammali, och 2024 blir inte första gången som de står på Mello-scenen. 

Efter 13 år tillsammans valde duon att lägga ner. Men fem år senare gjorde de comeback i Melodifestivalen 2022 med låten “In i dimman”. Det populära bidraget tog sig hela vägen till en tredjeplats i finalen. Förutom “In i dimman” ligger hiphopduon bakom hits så som “Miss Decibel” och “Där palmerna bor”. 

Allt om Carina Berg: Barn, hus, pojkvän och pengar

Medina tävlar i Melodifestivalen 2024

Medina framför "Que sera". Foto: Jonas Ekströmer/TT

2024 tävlar Medina återigen i Melodifestivalen, och den här gången ställer de upp med bidraget “Que sera”. I en tidigare intervju med Nyheter24 fick Medina frågan om vilka som är deras största konkurrenter i tävlingen, och passade då på att skämtsamt pika några av de andra deltagarna. 

– Största och största… Sami vet ju några, skojar Ali Jammali. 

– Vi har ju snackat lite om de här duorna som är med. De andra, lite mindre duorna, som Samir och Viktor samt Marcus och Martinus. De här smågrabbarna du vet. De kan bli lite farliga. De får vi se upp för, inflikar Sami Rekik skämtsamt.  

– Vi hoppas att vi är de bästa av de tre duorna i alla fall, säger Ali. 

– Annars så är ju som sagt alla konkurrenter. Vi kom in som underdogs och tog oss till tredjeplats. Vem som helst kan göra den resan som vi gjorde så man ska inte underskatta någon, säger Sami.  

– Nej, allt handlar om momentum. Vem som helst här kan bara träffa folket, just den sekunden, och det är över, säger Ali. 

Så låter Marcus & Martinus bidrag i Melodifestivalen 2024

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.