- Foto: Privat/Marie Louise Hommerberg SVT/Skärmavbild.

Marie Louise om uppbrottet med Heikki i Hotell romantik: “Kväver mig”

I söndagens avsnitt av Hotell romantik fick tittarna se Marie Louise och Heikki göra slut. Nyheter24 har pratat med Marie Louise, som delar med sig om detaljerna kring uppbrottet.


Marie Louise Hommerberg, 69, och Heikki Pohjolainen, 68, deltar i säsong två av Hotell romantik. Paret hittade varandra tidigt i programmet, men deras förhållande fick ett abrupt slut i söndagens avsnitt. Nyheter24 har pratat med Marie Louise, som berättar om det känslomässiga uppbrottet. 

Sven-Erik om sexet i Hotell romantik: "För gamla för att bli gravida "

Marie Louise om mötet i Hotell romantik: "Blev lite galet"

När Marie Louise gjorde entré i programmet blev hon först ihopparad med Ali Gheysari, 72, men det dröjde inte länge innan hon istället fick ögon för Heikki.

– Det blev lite galet med Ali. Han skulle äga mig direkt och då kände jag nej. Jag sa till honom att vi måste mingla. Så jag satte mig tillsammans med några andra män på första minglet. Då träffade jag Heikki, säger Marie Louise till Nyheter24. 

Snabbt blev Marie Louise nyfiken på Heikkis karisma och förmåga att att prata om känslor, men det räckte inte för att hålla intresset vid liv. I söndagens avsnitt tog Marie Louise därför steget och sa till Heikki vad hon kände under kvällens fest. För Nyheter24 berättar hon om tankarna bakom beslutet. 

– Det blev för mycket djupa samtal och känslor. Jag vill ha någonting spirituellt och glatt. Det behöver inte vara så allvarligt hela tiden, vi måste ju kunna skoja. Jag kände det under tiden vi dejtade, även om det var en kort period, att jag fick inte det jag ville ha, säger Marie Louise och fortsätter:

– Han är en jättefin och lyhörd man, men jag hade sagt till Heikki så många gånger att vi måste kunna skratta också. 

Under samtalet gick Heikki med på att de bara ska vara vänner, men Marie Louise berättar att han blev besviken. 

– Han tog det i alla fall till sig, men han hanterade kanske inte det jättebra. Han blev ledsen, det vet jag. Men det var ändå ett gemensamt beslut. 

Sven-Erik om sin drömkvinna: “Hon får gärna gilla...”

Marie Louise och Heikki under uppbrottet. Foto: Skärmavbild/SVT.

Sven-Erik om tillsägelserna i Hotell romantik: “Produktionen sa till”

"Kväver mig i mina känslor"

Marie Louise menar att hon blivit klokare med åren. Som 69-åring känner hon att hon vet vad hon vill ha i en relation. Tidigare har hon känt att hon träffat män som inte alltid låtit hennes känslor ta plats. 

– Många gånger har jag känt att mannen ligger så långt före mig och kväver mig i mina känslor så att de inte får blomma ut. Även om jag har förklarat det så kan de säga ”ja ja” och köra på ändå. Då blir jag kvävd.

I programmet var hon tydlig med att hon ville mingla och inte binda sig till någon för fort, men hon upplevde att Heikki inte var intresserad av att lära känna andra. 

– Han hade uppenbarligen mer känslor för mig än vad jag hade för honom, säger Marie Louise och fortsätter:

– Jag respekterar hans personlighet. Han är han. Jag vill inte träffa en man som jag ska göra om, man måste få vara sig själv. 

Sven-Erik om sexet efter att ha fyllt 70: “Mer fokuserad”

Nu svarar produktionen på frågan alla vill veta om Hotell Romantik

Hotell romantik-Annika om relationen med Alf idag: “Lite tomt”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!