Hotell Romantik
Nu svarar produktionen på frågan om Hotell Romantik. - Foto: SVT Play

Nu svarar produktionen på frågan alla vill veta om Hotell Romantik

Hotell Romantik är i full gång och varje vecka är tittarna ivriga på att få veta mer om sexet, alkoholen och allt annat som äger rum i programmet.


Realityprogrammet Hotell Romantik har sannerligen gjort succé ute i stugorna. Programmet handlar om ett gäng kärlekstörstande pensionärer som ska dejta och leva loppan framför kamerorna. 

Singlarna har flugits till ett slottshotell i Portugal där de ska dejta varandra i hopp om att hitta kärleken. 

På kvällarna får ett av paren åka med ”svanbåten” till ett avskilt strandhus. När veckan är slut ställs deltagarna inför ett val. Antingen stanna kvar på hotellet och satsa på kärlek, eller istället åka hem till Sverige. 

Hotell Romantik-deltagarna. Bildkälla: SVT Play

Deltagaren Sven-Erik är den som hittills chockat mest under säsongen vilket både mött ris och ros från både tittare och andra deltagare. Bland annat hade han tagit med sig "kåtpiller i packningen" och gick flertalet gånger under inspelningen omkring i en så kallad "mankini" (manlig stringbikini). 

Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik 2024: "För mycket"

– Klart jag hade med mig kåtpiller på riktigt. Till hotellet hade jag med mig Viagra, för det vet folk vad det är, men jag har flera sorter som jag laborerar emellan. Men pillerna som alla tror funkar fungerar bara om man redan är kåt. Jag har provat piller både med min fru en gång i tiden, men också med one night stands, berättade han i en intervju med Nyheter24

Hotell Romantik. Bildkälla: SVT Play

Men produktionen – de tyckte bara att det var bra att han var sig själv. 

– En av producenterna kom fram till mig och sa 'vadå, du är ju Sven-Erik Sjögren, du är ju den du är. Du är dig själv. Kör bara´, berättade han vidare.

Under hur lång tid spelar man in Hotell Romantik?

Frågorna om inspelningen är många och tittarna ute i sofforna har undrat bland annat om regler kring sex och alkohol på stället. Någonting Nyheter24 kontaktade produktionen om. 

SVT:s oväntade regler kring alkohol och rökning i Hotell Romantik

– Innan inspelningarna drog igång fick alla deltagare information om samt läsa igenom och skriva under särskilda ordningsregler som gällde bland annat samtycke, att inte bli "påtagligt alkoholpåverkad" och hur de skulle behandla varandra, berättar Molly Brunner, pressansvarig för Hotell Romantik. 

Här myser man minsann på. Bildkälla: SVT Play

– Vid eventuella regelbrott var det förenat med avslutad inspelning och hemfärd. Gällande alkohol fick deltagarna ett glas vin till middagen och vid enstaka tillfällen serverades det champagne. Det fanns alltid alkoholfria alternativ på plats. Ville de sedan ha mer alkohol fanns det en bar, där deltagarna fick köpa det de ville för pengar ur egen plånbok, dock alltid med hänsyn till de regler som fanns.

Sven-Erik om sexet i Hotell romantik: "För gamla för att bli gravida "

En annan fråga som ofta kommit upp i bland annat kommentarsfälten på Instagram är hur länge inspelningen är. 

Är det dagar, veckor eller någon månad?

– Inspelningen med deltagarna pågår i cirka 10 dagar totalt, berättar Molly Brunner, pressansvarig för Hotell Romantik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!