Sigrid Åhs tävlade i Postkodmiljonären.
Sigrid Åhs. - Foto: Skärmavbild/Postkodmiljonären/TV4

Sigrid Åhs avslöjar händelsen backstage i Postkodmiljonären: “Han är…”

Reality-profilen Sigrid Åhs har tidigare tävlat i frågesportprogrammet "Postkodmiljonären" på TV4, och berättar nu om ett visst möte bakom kulisserna…


TV4:s omåttligt populära program “Postkodmiljonären” går ut på att den tävlande har chansen att vinna en miljon kronor. Det som krävs av deltagaren är helt enkelt att denne svarar rätt på 15 frågor i den berömda heta stolen. 

Så väljs deltagarna i "Postkodmiljonären" ut

Sophie Westerlund, pressansvarig på Postkodmiljonären, har tidigare berättat för Nyheter24 att deltagarna väljs ut med hjälp av ett kunskapstest. 

– Vid andra kontakten gör vi ett kunskapsprov med de möjliga deltagarna och djupintervjuar dem, har Sophie Westerlund sagt till Nyheter24. 

Rickard Sjöberg är programledare i Postkodmiljonären. Foto: TV4/Postkodmiljonären

Dolda testerna tittarna inte får se – så väljs deltagarna i Postkodmiljonären ut

Den tidigare deltagaren Jonatan Haraldsson har berättat för Nyheter24 att han blev uppringd helt utan förvarning för att göra kunskapstestet. 

– Jag var inte riktigt beredd på det. Vi var ju på klassresa när de ringde upp. Så jag stod inne på matbutiken och svarade på frågor, har Jonatan berättat. 

Så går de hemliga testerna i "Postkodmiljonären" till

De sitter i "stjärnpanelen" i Postkodmiljonären

Rickard Sjöberg är programledare för “Postkodmiljonären”, och det är han som ställer frågorna till deltagarna i studion. Men om den tävlande känner sig osäker på svaret så kan denne ta hjälp av diverse livlinor. De livlinor som finns att tillgå är att ringa en vän, 50/50 (två av de felaktiga svaren tas bort) eller så kan man fråga “Stjärnorna”. 

Med sin expertis kan den så kallade stjärnpanelen hjälpa den tävlande att komma fram till rätt svar. I stjärnpanelen sitter bland andra Jan Gradvall (journalist), Hanna Dorsin (skådespelare och komiker), Titti Schultz (radioprogramledare), Marika Carlsson (komiker) och Jonas von Essen (minnesmästare). 

Stjärnpanelen. Foto: TV4/Postkodmiljonären

Deltagaren Sigrid Åhs om Jonas von Essen: "Ställde frågor till honom"

När Nyheter24 intervjuade den tidigare “Postkodmiljonären”-deltagaren Sigrid Åhs så berättade hon en anekdot om just Jonas von Essen, som faktiskt kammat hem miljonvinsten i programmet en gång i tiden. 

Sigrid Åhs känns även igen från TV4-programmet “Min mamma, din pappa”, och jobbar som lärare i idrott och hälsa utanför tv-rutan. 

Sigrid Åhs har även varit med i "Min mamma, din pappa". Foto: TV4/Postkodmiljonären

Sigrid Åhs avslöjar detaljen i Postkodmiljonären-studion

Träffade du “stjärnpanelen” någonting? 

– Ja, det gjorde jag. De var jättetrevliga. Jag försökte komma åt allt kring hur Jonas von Essen hanterar kunskap, vilket är ju väldigt spännande. Jag ställde lite frågor till honom, om hur han tänker, och om det är någonting man kanske kan anamma och ändra. Om hur man kanske kan bli ännu duktigare, och hur man ska lära. Jag är ju lärare. Hur ska man lära upp sina elever?, berättar Sigrid Åhs och tillägger: 

– Kunskap kan man aldrig ta för mycket av. Så att det var väldigt trevligt. Han är en väldigt trevlig och ödmjuk person.

Det händer under pauserna i Postkodmiljonären: "Omtagning..."

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!