Postkodmiljonären på TV4
En av livlinorna i programmet är hjälp från stjärnpanelen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Hemliga testerna i Postkodmiljonären – så går de till: "Inte beredd"

För att komma med i TV4:s Postkodmiljonären måste man först ta sig igenom ett antal steg. Och processen innefattar även ett kunskapstest, som tittarna inte får se...


I TV4:s långkörare Postkodmiljonären har de tävlande chansen att vinna en miljon kronor. Men för att kamma hem storvinsten måste de först svara rätt på 15 frågor i den berömda heta stolen. 

Det är Rickard Sjöberg som är programledare för frågesportprogrammet, och om den tävlande känner sig osäker på det rätta svaret kan de ta till ett antal livlinor.

Postkodmiljonären-deltagaren avslöjar: Så är Rickard Sjöberg bakom kulisserna

Dolda testerna i TV4:s Postkodmiljonären 

Men hur blir man egentligen en av de tävlande i det populära programmet? Sophie Westerlund, pressansvarig på Postkodmiljonären, har tidigare berättat för Nyheter24 om hur det går till när produktionen väljer ut de tävlande. Hon förklarade då att det andra steget, efter den initiala ansökan, är ett kunskapstest. 

– Vid andra kontakten gör vi ett kunskapsprov med de möjliga deltagarna och djupintervjuar dem, har Sophie Westerlund tidigare sagt.

Dolda testerna tittarna inte får se – så väljs deltagarna i Postkodmiljonären ut

Rickard Sjöberg är programledare. Foto: Postkodmiljonären/TV4

Deltagaren om de hemliga testerna i Postkodmiljonären: "Jag var inte beredd"

Men hur går egentligen det här dolda kunskapstestet till? Det har deltagaren Jonatan Haraldsson berättat för Nyheter24, i samband med att han syntes i den heta stolen i Postkodmiljonären. 

Jonatan Haraldsson förklarar att han först skickade in en ansökan, och en tid senare blev han uppringd helt utan förvarning. 

– Jag var inte riktigt beredd på det. Vi var ju på klassresa när de ringde upp. Så jag stod inne på matbutiken och svarade på frågor, berättar Jonatan med ett skratt. 

"Fick svara på 40 olika frågor"

Jonatan förklarar vidare att frågorna på kunskapstestet var helt utan svarsalternativ, till skillnad från i det faktiska programmet. 

– Där jag fick svara på 40 olika frågor som kunde handla om vad som helst. Och då var det inga svarsalternativ, utan man skulle svara snabbt. 

– Jag fick 32 rätt, och några dagar senare så hörde de av sig igen och sa att det fanns en plats åt mig i programmet.

Kunskapstestet är med andra ord ingenting som syns i tv-rutan, utan något som sker innan inspelningen. 

– Det var inte jättelätta frågor, men inte heller jättesvåra. Det känns som att de la dem på något slags medelnivå, så att man skulle kunna dem utan svarsalternativ, förklarar Jonatan Haraldsson. 

Postkodlotteriets skarpa varning till medlemmarna: "Felaktigt"

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

1 timme sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

1 timme sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?