- Foto: TV4

Bachelorette-Lucas svar efter macho-dramat: "Håll käften"

I "Killarna avslöjar allt" väcks en het diskussion efter en incident med olämpliga kommentarer om kvinnokroppen. Programledaren Malin Stenbäck tar upp problematiken men får inget gehör. Men nu ger deltagaren Lucas Sjöberg svar på tal.


Dejtingprogrammet "Bachelorette" är i full rull på TV4. I år är det Sonja Livbom, 29, som ska dejta ett gäng killar i jakten på kärleken. Men redan i andra avsnittet börjar dramatiken att gro och det eskalerar i talkshowen "Killarna avslöjar allt". 

Det hela börjar med en dragshow där deltagarna Lucas Sjöberg, 31, Christopher Stein, 30, och Valentin Kronlund, 29, blir sminkade och utklädda till dragqueens och sedan gör en show framför de andra deltagarna och Sonja Livbom. 

Här är killarna som söker kärleken i Bachelorette Sverige 2024

Lucas Sjöblom under dragqueen-showen. Foto: TV4

Under showen hörs en annan deltagare, Amir Ibrahim, 28, säga olämpliga kommentarer. Han säger bland annat att han "inte hade bangat på Lucas" och "Jag har lust att kasta pengar på dig", när Lucas Sjöberg går av scenen.

I ett senare samtal med Sonja Livbom förklarar han situationen och säger att han tyckte att Lucas Sjöberg hade kunnat ta med sig låtsats-tuttarna till rummet så att "de kanske kan få klämma lite på de där tuttarna". 

Det slutar med att Amir Ibrahim får lämna programmet vid den första roscermonin. 

Därför bröt programledaren inspelningen av Bachelorette

Dramat eskalerar

I "Killarna avslöjar allt", en talkshow där Malin Stenbäck, 37, frågar ut killarna om händelser i programmet, trappas dramat upp ytterligare en nivå. 

– Jag sitter i ett rum med 20 killar och ingen av er här inne tycker att det här känns osoft? Tycker ni att det är helt oproblematiskt?, frågar programledaren.

Det tar en stund innan en deltagare svarar "det ser ju inte bra ut" medan flera andra killar duckar för problematiken.

"Killarna avslöjar allt". Foto: TV4

Lucas Sjöbergs svar efter dramat

Dramat har lett till heta diskussioner om machokultur, i sociala medier. Deltagaren Lucas Sjöberg är även känd på Tiktok där han har 53 000 följare. Efter programmet publicerade han ett klipp där han förklarar hur han känner kring situationen. 

– För mig som var med på showen och gick ut som dragqueen Lookie Lookie liksom så hörde vi inte allt där och då, vi hade jättehög musik på scenen. Sen i "Killarna avslöjar allt" så kom det som en chock, framförallt för mig, Valentin och Christopher, då vi inte hade hört det här. Men det kom ju också en del hemska ord och tonläget i studion blev... det blev bara kaos, säger han i klippet.

Han fortsätter: 

– Jag förstår mångas frustration och Malin hon tog ju som ni ser verkligen striden för oss och all cred till henne. Vi borde också ha sagt håll käften.


Därför känner du igen Robin Nevelin i Bachelorette 2024

Därför känner du igen sjuksköterskan Lucas i Bachelorette 2024

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!