Frida Karlsson och William Poromaa är ett skidåkande par.
Frida Karlsson och William Poromaa är ett skidåkande par. - Foto: Terje Pedersen/Robert/Eklund/Stella Pictures

Skidparet Frida Karlsson och William Poromaa om att leva isär: "Upp och ned"

Det svenska skidparet Frida Karlsson och William Poromaa träffades redan innan gymnasieåren. De har sedan dess varit ett par men lever i dag som särbos – något som kanske inte alltid känns helt optimalt enligt William.


Ingen har väl vid det här laget missat att årets vinnare för Tour de Ski blev ingen mindre än Frida Karlsson, 23.

Strax efter målgången kollapsade Karlsson av utmattning och många höll andan, men redan senare samma dag var hon på benen igen och firade storvinsten med att halsa champagne på längdlandslagets buss.

Läs mer om Frida Karlssons firande efter vinsten i Tour de Ski här!

William och Frida flyttade ifrån varandra

Frida Karlsson är i ett förhållande med pojkvännen och landslagskollegan William Poromaa, 22. Även han tävlade i Tour de Ski och är en del av längdskidlandslaget, men då på herrsidan.

Frida och William träffades blev tillsammans redan innan gymnasiet. Paret köpte ett hus tillsammans i Sollefteå 2019, men 2021 flyttade Poromaa till Åsarna för en OS-satsning, de är fortfarande ett par men lever som särbos.

Men hur är det egentligen att leva i ett distansförhållande? William Poromaa berättar i en intervju medViaplay Vinter att han inte läser det som skrivs om honom i medierna.

– Nja, inte så mycket faktiskt. Men det dyker upp ibland, så ibland får man se. Det är ingenting som är superviktigt. Det kommer inte göra att jag kommer åka fortare i spåren, säger William Poromaa i programmet.

William Poromaa om förhållandet: "Upp och ned"

På frågan om hur det är att leva som särbo och hans syn på en Expressen-rubrik "Frida Karlsson och William Poromaa flyttar isär" menar han att han förstår folk som undrar om han och Frida är ett par eller ej.

– Ja, det förstår jag. Det är klart att det säkert är skitudda. Men särbo, är inte det rätt inne nu? Jag vet inte, svarar William Poromaa.

Men livet som särbos tycks kanske inte vara helt optimalt trots alls enligt William Poromaa som fortsättningsvis berättar att särbolivet funkar för dem, men att det för förhållandet i själva verket "är upp och ned".

– Men jag tror båda vi är ganska eniga om att vi vill göra det som är bäst för skidåkningen just nu. Då känns det som att det är bäst att bo där man vill bo och där man tror att träningen är bäst för sig själv. Det är väl det vi gör just nu.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!