Frida Karlsson firade segern i Tour de Ski.
Frida Karlsson firade segern i Tour de Ski. - Foto: Instagram.com/skiteamswexc & Alessandro Trovati/TT

Frida Karlssons fest efter segern i Tour de Ski – här halsar stjärnan champagne

Frida Karlsson, 23, tog som andra svensk hem Tour de Ski på söndagen. Sedan blev det segerfest och champagne i bussen med lagkompisarna.


En fullständigt slutkörd Frida Karlsson kollapsade efter målgång i den sista etappen av Tour de Ski i Val di Fiemme. Svenskan svimmade och fick bäras iväg på bår efter loppet, men det räckte för att ta hem segern i den prestigefyllda tävlingen.

Efter lite återhämtning på hotellet var Frida Karlsson åter på fötterna – och fick svara på frågor om hur segern skulle firas. 

– Vi får se. Vi får hitta på något kul. Jag får se till att inte bli medvetslös som innan i dag, säger hon till Expressen. 

Här kan du läsa om att Frida Karlsson stöttades av världsstjärna innan avgörandet i Tour de Ski.

Champagne i bussen för Frida Karlsson

Festen började i alla fall redan i längdlandslagets buss på väg till München. 

I en film som skidlandslaget la upp på Instagram öppnar Frida Karlsson en flaska champagne som hon halsar, innan hon bjuder vidare.

Var festen bar av sedan avslöjar inte Instagram, men enligt presschefen Astri Lindbäck skulle det bli mer firande i München, skriver Expressen.

2018 blev Charlotte Kalla första svensk någonsin att vinna Tour de Ski.

/
/
Relaterat
Managern om Frida Karlsson: "Kommer att växa massor på marknaden"
Seger i Tour de Ski innebär ett stort lyft för Frida Karlssons varumärke. Kanske lika stort som för Charlotte Kalla när hon vann touren 2008. När man gjort ”skitjobbet” och vinner betyder det väldigt mycket, säger Keith Karlsson, som då var Kallas manager.
Läkaren om Karlsson: Kan drabbas av formtapp
Att extrema prestationer som Frida Karlssons ger allvarliga medicinska konsekvenser är extremt sällsynt, enligt Per "Pliggen" Andersson, tidigare läkare i det svenska skidlandslaget.Däremot kan hon drabbas av ett formtapp – och VM närmar sig.Det kan bli rätt så långvarigt efter en sådan här extrem prestation, men är det någon som klarar det här så är det Frida, säger Andersson.
Karlsson: "Vaknar och ligger på en bår"
Frida Karlsson, 23, har varit slutkörd tidigare.Men målgången i Tour de Ski var bland det värsta hon har upplevt.Det var otäckt och jag blev själv ganska rädd, säger hon till TT.
Senaste nytt

Jeppe Okkels tvåmålsskytt när Elfsborg vann

Stark andra halvlek räckte för Las Palmas

Första halvlek var mållös i matchen mellan Las Palmas och gästande Celta Vigo på Estadio Gran Canaria på måndagen. I andra halvlek var det dock Las Palmas som var starkare och vann till slut med 2-1 i La Liga.

Fiorentina vann klart mot Cagliari på Stadio Artemio Franchi

Redan i första halvlek tog Fiorentina greppet om hemmamatchen mot Cagliari på måndagen. Och i andra halvlek utökades 2-0-ledningen och matchen i Serie A i fotboll slutade 3-0.

Malmö FF höll undan och vann mot Brommapojkarna

Hemmalaget Malmö FF tog greppet om matchen mot Brommapojkarna i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Brommapojkarna närmare, men matchen i Allsvenskan i fotboll slutade 2-1 till Malmö FF.

IFK Kristianstad och Önnered delade på poängen

Det blev delad pott när IFK Kristianstad tog emot Önnered i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 27-27 (15-15).

Mållös match när Torino mötte Verona

Det blev mållöst, 0-0, när Verona gästade Torino på Stadio Olimpico Grande Torino i Serie A i fotboll på måndagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.