Sålde alkohol till 15-åringar – polisen hittade 100 liter sprit i lägenhet
Unga vänder sig till sociala medier och olika appar för att köpa alkohol av langare. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Jessica Gow/TT

Sålde alkohol till 15-åringar – polisen hittade 100 liter sprit i en lägenhet

När polisen spanade vid Fridhemsplan i Stockholm, fick de syn på grupper av flickor som gick in och ut från en port. Vid en husrannsakan hittades 100 liter sprit och narkotika.


Det har blivit allt vanligare att unga väljer att köpa alkohol av langare via sociala medier och appar.

I lördags, den 11 mars, var Polisen på Kungsholmen i området för ett annat ärende. Det var då patrullen blev misstänksamma när de plötsligt såg flera unga flickor gå in och ut ur en lägenhetsport. 

Man noterade hur flera sällskap av yngre tjejer gick in i ett bostadshus som de sedan snabbt lämnade.

Köper via appar

Efter polisens samtal med flera 15-åriga flickor visade det sig att de hade köpt alkohol i en lägenhet.

– Vi känner till att ungdomar ofta erbjuds att köpa både narkotika och alkohol via olika sociala medier. Försäljningen är troligtvis omfattande via olika appar, säger Ola Åkesson, kommunpolis på Kungsholmen till Mitti Stockholm

Polisen beslöt sig om en husrannsakan i bostaden, där de hittade över 100 liter starksprit, flera 100 gram cannabis, kontanter samt dyra märkeskläder hemma hos två män. Ytterligare en man på en annan adress greps senare.

De tre männen är misstänkta för flera brott kopplade till alkohollagen och narkotikastrafflagen då polisen misstänkte att narkotikan skulle säljas vidare.

Vanligt förekommande

Langning är ofta svår att komma åt då den sker i stängda forum. Men det tros vara vanligt förekommande och därför vill polisen ha tips om vilka som säljer alkohol och narkotika på nätet och hur försäljningen går till.

– Här lyckades polisen observera hur försäljningen skedde mer eller mindre mitt framför ögonen dem, gärningsmannen greps på bar gärning och försäljningen kunde stoppas, säger Ola Åkesson till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!