Nyheter24 listar Göteborgs fem bästa badplatser inför sommaren
Nyheter24 listar Göteborgs fem bästa badplatser inför sommaren - Foto: Adam Ihse/TT/Anders Wejrot

Göteborgs 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Göteborg har många fina badplatser att erbjuda, men vilka är de absolut bästa? Här presenterar vi en lista med fem av Göteborgs mest populära och bästa badplatser som du inte får missa i sommar.


Här listar vi Göteborgs fem bästa badplatser:

1. Askimsbadet

Askim badplats är belägen i södra Göteborg och är en av Göteborgs mest populära badplatser. Här finner man en lång sandstrand och ett härligt badområde. Askim badplats erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter, inklusive beachvolleyboll, boule och tennis.

2. Saltholmen badplats

Saltholmen ligger utanför Göteborgs kust, och är hem till flera badplatser med fantastisk utsikt över skärgården. Här finns också en mängd olika aktiviteter, det går till exempel att fiska vid Saltholmens badplats.

3. Härlanda Tjärn badplats

Härlanda Tjärn är belägen i östra Göteborg och är en liten badplats som är omgiven av grönska. Här kan man ta ett dopp och sedan njuta av en picknick i det vackra området.

4. Stora Delsjön badplats

Stora Delsjön en fantastisk badplats som passar både för familjer och enskilda besökare. Med en stor sandstrand, gott om faciliteter och en vacker omgivning är det en perfekt plats att koppla av och njuta av Göteborgs natursköna omgivningar.

5. Hovåsbadet

Badplatsen ligger i Hovås som är en förort till Göteborg. Den har en vacker strand och lugnt vatten. Här kan man njuta av en solig dag på stranden och sedan ta en promenad längs vattnet och upptäcka de omgivande områdena.

Stockholms 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Sammanfattningsvis är Göteborg en fantastisk stad att besöka för de som vill uppleva några av Sveriges bästa badplatser. Oavsett om man söker efter en lugn och avslappnad dag på stranden eller en dag full av aktiviteter och äventyr, finns det något för alla att njuta av.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!