Kvinnan i 55-årsåldern ändrade prislapparna på flera Ikea-varor.
Kvinnan i 55-årsåldern ändrade prislapparna på flera Ikea-varor. - Foto: Jessica Gow/TT/Fredrik Sandberg/TT

Kvinna bytte prislappar på Ikea – stal för 4 805 kronor

På ett av Ikeas varuhus i Sverige scannade en kvinna 25 varor men betalade bara fullpris för sju av dem. Det var när kvinnan scannade in en rullgardin för 1 500 kronor som bara kostade 39 kronor som personal anade oråd.


Det var i mars 2020 som en kvinna i 55-årsåldern ertappades på Ikeas varuhus i Kållered, i Mölndal.

Hon hade då fyllt två kundvagnar med 25 olika varor och enligt en anställd väntade kvinnan i närmare fem minuter innan hon gick till självscanningskassorna, rapporterar Mölndals-Posten.

När kvinnan väl var framme vid självscanningskassorna var den anställde upptagen med flera kunder samtidigt i kassan. Men eftersom kvinnan väntade så länge observerades hon ändå av personalen. 

Pappa och dotter stal flera varor från Ikea: "Osäker på hur scannerna funkade"

Kvinnan scannade in fel pris på 18 varor

Tidningen skriver att den anställde i förhör sagt att hen märkte att summan på skärmen inte stämde överens med varorna kvinnan scannat in.

– När hon sen började skanna in varorna från nästa vagn så var en av varorna en elektrisk rullgardin som jag vet kostar 1 500 kronor men på skärmen stod det 29 eller 39 kronor. När jag såg det så tryckte jag på mitt larm, säger den butiksanställde i förhör.

Den anställde berättar vidare i förhör att hen backade ut från sitt arbetsområde medan två chefer kom till platsen, varpå den anställde sade till cheferna att "den misstänkte hade bytt ut etiketter på varorna".

Så mycket kostar en natt på världens enda Ikea Hotell.

Kvinnan stal på Ikea – döms för bedrägeri

Polis kallades till varuhuset och kvinnan togs till förhör. Till polisen hade hon ingen förklaring till varför streckkoderna på de 25 varorna var utbytta. Kvinnan betalade 918 kronor för de 25 varor som egentligen kostade 5 723 kronor.

Kvinnan hävdade däremot att hon var oskyldig och att hon enbart kom till Ikea för att handla och att hon bara plockat "gods från hyllorna". För polisen berättade kvinnan även att hon inte reagerat över att alla varor sammanlagt kostade 918 kronor.

Händelsen slutade med att kvinnan fick lämna ifrån sig samtliga varor och den summa hon betalat fick hon åter. Nu döms hon för bedrägeri till 40 dagsböter, vilket motsvarar sammanlagt 6 400 kronor i böter. Kvinnan ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

36-årig kvinna stal för 17 000 kronor på Ikea – ville göra familjen glad.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!