Ikea Hotell är en dold pärla i Älmhult.
Ikea Hotell är en dold pärla i Älmhult. - Foto: Krister Larssen/TT/Ikea

Så mycket kostar en natt på världens enda Ikea Hotell

Kan du inte få nog av Ikea och drömmer om att få bo in dig i ett av Ikeas stylade rum? Då finns det en chans till en god natts sömn på världens enda Ikea Hotell – som genomsyras av möbeljätten.


Ikea är en svensk möbeljätte som grundades 1943 av Ingvar Kamprad. Företaget har i stort sett allt man behöver till sitt hem. Möbeljätten har i dag över 400 varuhus världen över och är känt för sina prisvärda möbler och inredningsdetaljer. 

Är du en trogen Ikeakund och önskar att du kunde få tillbringa en natt på en av möbeljättens alla varuhus? Tanken har säkert slagit dig. Faktum är att det finns ett alternativ som till viss del kan få din Ikea-dröm att gå i uppfyllelse.

I Älmhult finns nämligen Ikea Hotell, som även är platsen för världens första Ikea varuhus någonsin. Läget och historien kan därför tänkas vara ett drömresmål för Ikea-entusiaster världen över. Hotellet har funnits sedan 1964. 

Så mycket kostar en natt på Ikea Hotell

Ikea Hotell har något för alla, allt från "kvadratsmarta kabinrum", dubbelrum till praktiska familjerum. På Ikea Hotells hemsida står det: "Med våra 250 rum och 1 kök är vi kanske inte världens största hotell, men vi är det enda Ikea Hotell i världen".

– Hotellet är en liten "doldis" både i stora Ikeavärlden men också hos gemene man, eller inte så liten förresten, vi är Smålands största hotell med våra 250 rum och 500 bäddar, säger Ida-Maria Rigoll, utvecklingsledare på Ikea Hotell till Nyheter24.

Du behöver inte montera några möbler när du besöker hotellet, men däremot kan du få design- och inredningsinspiration, då hotellrummen givetvis är inredda med Ikeas egna möbler.

– All inredning är självklart Ikea, inklusive porslin och kuddar osv. Vi vill att det ska kännas att du har kommit till Ikea Hotell direkt när att du kliver in hos oss.

När Nyheter24 försöker boka ett ett familjerum för upp till fyra personer kostar det 1 050 per natt. Medan ett dubbelrum för två personer kostar 950 per natt, och en god natts sömn i ett av hotellets kabinrum kostar 590 per natt.

Ikea Hotell Älmhults unika historia

Får du dessutom inte nog av Ikea Hotellet så finns det även ett Ikea-museum tvärs över gatan. Där kan du ta del av möbeljättens storslagna historia och även äta en klassisk Ikea måltid.

– Vi är ett fullservice hotell med restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Vår lunch och kvällsservering är bordsservering och vårt fokus ligger på att servera "Småländsk husmansgastronomi" där lokala råvaror och smak är i fokus.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.