Det här kan du göra i Stockholm i sommar – gratis
Det här kan du göra i Stockholm i sommar – utan någon kostnad. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Mats Andersson / TT

Det här kan du göra i Stockholm i sommar – gratis

Sommaren är här igen och huvudstaden kryllar av turister och lediga Stockholmare. Det är däremot många om har det knapert med ekonomin i år och kan känna en pengastress under semesterveckorna. Som tur finns det en massa kul att göra i Stockholm – gratis.


Efter chockhöga elräkningar, höjda matpriser och en lågkonjuktur som fortfarande hänger kvar är det många som har det extra kämpigt med ekonomin just nu. Sommaren kan föra med sig en stress om att hitta på en massa aktiviteter men som tur behöver det inte kosta något för att ta det sommaren i Stockholm. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om olika sommaraktiviteter så som bästa badplatserna i Stockholm, utflykterna du inte får missa och var du ska grilla i sommar

Här är åtta gratis aktiviteter som du kan ta del av i sommar. 

1. Utebio i Rålambshovsparken.

Ta med picknikfilten, en flaska vin, tilltugg och slå dig ner i Rålambshovsparken på Kungsholmen och avnjut av filmer under en bar himmel. Nytt för i år är att besökare nu också kan köpa mat och alkohol på plats, men det går lika bra att ta med sig eget. 

Utomhusbion arrangeras av Stockholm filmfestival och temat för i år är kvinnliga hjältar. Alien och Dirty Dancing kommer att visas, resterande filmer har inte avslöjats än. 

När: 16-20 augusti.

Sommarbio i Rålambshovsparken 2022. Foto: Fredrik Sandberg/TT

2. Bellmanvandring i Gamla Stan

Är du historie- och musikintresserad kan denna vandring vara för dig! På vandringen får du lära känna skalden Carl Michael Bellman (1740 - 1795) och vandra bland gränderna i Gamla Stan. Upplev det historiska Stockholm och lyssna till utvalda epistlar vid adresserna där handlingen utspelas. Möt Fredman, Ulla Winblad, Movitz, Fader Berg, Mollberg, i deras burleska upplevelser. 

För mer info besök hemsidan

3. Gratis stadsvandring i Stockholm

Stockholm är en perfekt stad att uppleva till fots. Allt är sammankopplat med fina promenadstråk och vackra miljöer. Vill du veta mer om Stockholm är en guidead stadsvandring perfekt för dig. 

Här kan du ta del av olika gratis guidningar som arrangeras.

4. Konserter på Akkurat i Stockholm

Från och med 22 juni är restaurangen Akkurat på Södermalm tillbaka med sina gratis live-spelningar. Där kan du se allt från proffsens hobbyband, ”up and coming” till gamla hjältar. 

Viktigt att veta: 18-årsgräns och först till kvarn på alla spelningar.

Var: Hornsgatan 18.

5. Parkteatern

Varje sommar bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Föreställningarna är alltid gratis och du behöver inte boka någon biljett. Parkteatern kan njutas av alla åldrar och är en klassisk sommarhändelse. 

Här kan du se årets alla föreställningar och datum.

Var: Galärparken på Djurgården.

Uppträdande 2015. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

6. Muséer

På grund av den nya lagen och tillämpades i höstas har flera muséer som tidigare var gratis nu börjat ta inträde. Men det finns fortfarande några som är gratis att besöka. 

ArkDes: Fri entré på fredagar 18:00-20:00

Bonniers Konsthall: Fri entré på fredagar

Judiska Museet: Fri entré på lördagar 11:00-12:00

Liljevalchs: Fri entré på måndagar

Moderna Museet: Fri entré på fredagar 18:00-20:00

National Museet: Fri entré under 20 år. Det är gratis för alla att besöka entréplanet med restaurang, shop, ateljé, utställning för barn och föreläsningssal.

Källa: Visit Stockholm.

7. Rix FM festival

För de som vill uppleva en gratiskonsert är den 16 augusti ett datum att lägga på minnet. Rix FM har sin årliga festival på Gustav Adolfs Torg med flertal artister. Vilka som uppträder i år är fortfarande hemligt men släpps inom kort. 

Håll dig uppdaterad på Rix FM:s hemsida för mer information.

När: 16 augusti 18:00

8. Jazz på Stampen

Stampen är en klassisk jazzbar i Gamla Stan som erbjuder gratis jazzspelningar titt som tätt. 

Här kan du som är intresserad läsa mer om när det är frientré.

Var: Stora Gråmunkegränd 7.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!