Martina Flemström är Sverige-vd för Mondelez
Martina Flemström är Sverige-vd för Mondelez - Foto: Stella Pictures & Pressbild Mondelez/Marie-Therese Karlberg

Svenska Mondelez-vd:n slår tillbaka efter bojkotten mot företaget: ”Inte en enda..."

En stor bojkott mot den internationella livsmedelskoncernen Mondelez har inletts på bred front. Till tidningen Expressen kommenterar nu bolagets Sverige-vd det inträffade.


Det amerikanska bolaget Mondelez äger bland annat Marabou, Philadelphia och Oboy. De har hamnat i blåsväder efter att det kommit fram att deras verksamheter fortsatt i Ryssland efter det att landet invaderat Ukraina. Händelsen fortsätter att skapa rubriker runt om i världen. Efter att uppgifterna uppdagats har bolaget även hamnat på Ukrainas svarta lista, med bakgrund av sina tre fabriker i landet. 

Martina Flemströms mångmiljonlön – är Sverige-vd för svartlistade Mondelez

Mondelz Sverige-vd bemöter kritiken

Flera stora bolag och myndigheter har under tisdagen gått ut och meddelat att man slutar köpa in produkter från Mondelez, däribland Försvarsmakten, SJ och Svenska fotbollsförbundet. 

Bolagets svenska vd, Martina Flemström, går nu ut och bemöter kritiken man utstår. Till tidningen Expressen skriver hon att det inte finns någon hos bolaget som inte fördömer Rysslands invandring av Ukraina.

”Det finns inte en enda medarbetare på Marabou som inte fördömer Rysslands krig mot Ukraina och inte önskar något hellre än att kriget ska ta slut omedelbart. Aktörer som plockat bort Marabou från sina hyllor är självklart helt i sin rätt att göra det, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra om de inser hur många varor de behöver exkludera för att vara konsekventa. Sommarglassen, knäckemackan, den traditionsenliga julmusten och även blöjorna riskerar att försvinna”, skriver hon.

Det finns också de företag i Sverige som väljer att inte bojkotta Mondelez, åtminstone inte ännu. Bland annat Coop, Ica, Citygross, Axfood, Willys eller Hemköp har ännu bojkottat livsmedelskoncernen. Istället har man valt att sluta sälja produkter producerade i Ryssland. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!