Martina Flemström är vd för Mondelez i Sverige och Finland.
Martina Flemström är vd för Mondelez i Sverige och Finland. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Pressbild/Mondelez/Marie-Therese Karlberg och Bertil Enevåg Ericson/TT

Martina Flemströms mångmiljonlön – är Sverige-vd för svartlistade Mondelez

Mondelez har hamnat i blåsväder sedan företaget svartlistats av den ukrainska antikorruptionsmyndigheten, men det går sannerligen ingen nöd på Martina Flemström som axlar vd-rollen i Sverige och Finland.


Det var i maj som den ukrainska antikorruptionsmyndigheten fattade beslut om att svartlista livsmedelsjätten Mondelez som ligger bakom varumärken så som Marabou, Philadelphia och O'boy. 

I samband med detta valde också flera svenska företag, däribland SAS och SJ, att bojkotta produkter från företaget och kunder uttryckte också sin ilska mot exempelvis Marabou

Mondelez blixtändrade hemsidan efter kritiken – dolde sina varumärken för kunderna

Martina Flemström är vd för Mondelez

Sedan 2020 är Martina Flemström, 44, vd för Mondelez i Sverige och Finland.

– Jag älskar denna bransch; det är så häftigt att kunna påverka människors vardag! Det är en bransch med mycket action och mycket hjärta. Första tiden på Mondelez har varit mycket lärorikt. Jag försöker att träffa så många som möjligt under första tiden, dels för att lära känna teamet och dels för att förstå företaget, sa hon i ett pressmeddelande strax efter att hon tillträtt.  

Kunderna rasar mot Marabou – bojkottar chokladjätten: "Skäms på er"

Martina Flemströms lön som vd

Hur mycket tjänar man då som vd för livsmedelsjätten? Jo, under 2022 hade Martina Flemström, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 2 963 600 kronor. 

Fördelat på årets 12 månader gav det Flemström en månadslön på drygt 247 000 kronor.

VD
/
/