- Foto: Martina Holmberg/TT och Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

McDonald’s-anställda får eftertraktade egenskaper – kan användas inom alla jobb

Tiffanie Boyd jobbar som CPO på McDonald's i USA. Hon menar att de anställda får eftertraktade egenskaper av att jobba med snabbmat. Egenskaperna menar hon kan använda i vilket framtida yrke som helst.


I USA jobbar fler än tre miljoner människor på snabbmatsrestauranger, enligt statistik från arbetsstatistikbyrån, skriver CNBC.

Tiffanie Boyd, 50, jobbar som “chief people officer”, CPO, och HR direktör på McDonald's i USA. En CPO har bland annat hand om företags personalfunktioner.

Spelade hög musik utanför McDonalds och stal betalkort: "Gjorde nog bara det här för att jävlas"

Fördelar med att jobb på snabbmatsrestaurang

För CNBC berättar hon om vilka fördelar det finns med att någon gång i livet ha jobbat på en snabbmatsrestaurang.

Hon menar att man får egenskaper som är eftertraktade senare i arbetslivet. Man utvecklar kundservice- och kommunikationsförmågor samt att man lär sig att jobba i ett högt tempo under press.

– Du måste navigera i en snabb omgivning med tighta deadlines och de förväntningarna som kommer med det. Få ut ordrar i tid och hantera många kunder, säger Tiffanie Boyd till CNBC och fortsätter:

– När man har lärt sig detta kan det hjälpa en att utvecklas inom vilket jobb som helst. För att du är kapabel till att lugnt bearbeta mycket information och snabbt ta till handling och leverera ett resultat. 

Det här betyder knapparna på McDonald’s läsklock: "Det kan inte vara sant?!"

Barack Obama har jobbat med snabbmat

Många högt uppsatta personer började sina tidiga karriär inom snabbmatsrestauranger. Bland annat Amazons grundare Jeff Bezos och USA:s tidigare president Barack Obama, skriver CNBC.

Därför har Ronald McDonald försvunnit från McDonald's

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!