En 86-årig kvinna på ett äldreboende vaknade med bitsår i örat, blod och musspillning på kudden.
En 86-årig kvinna på ett äldreboende vaknade med bitsår i örat, blod och musspillning på kudden. - Foto: Emil Langvad/TT Johanna Norin/TT

86-åring biten av mus i sömnen på äldreboende: "Fruktansvärt"

En 86-årig kvinna blev biten i örat av en mus på sitt äldreboende i Mölndal. Tio dagar efter händelsen vaknar hon fortfarande med blod och musspillning i sängen. Nyheter24 har pratat med boendet för att få svar.


När den 86-årig kvinnan vaknade en morgonen för tio dagar sedan hade hon ett sår på örat och blod på kudden. I sängen fanns det också musspillning. 

När P4 Göteborg besökte kvinnan en och en halv vecka senare får de reda på att kvinnan fortfarande vaknar med muslortar i sängen, men till Nyheter24 säger den ansvariga chefen att de vidtagit åtgärder. 

Hemköp-butiken kritiseras för mögel och smuts: "Har brustit"

"Det är fruktansvärt"

Kvinnan är sedan ett år tillbaka delvis förlamad och saknar talförmåga efter en stroke. Det har gjort det svårt för henne att uttrycka problemet med skadedjur till personalen. 

Trots att boendet nu är medvetna om att de har skadedjur, ser hon fortfarande möss i rummet. När P4 Göteborg var på besök såg de också musspillning både på lakanet i sängen och på golvet. 

Kvinnans dotter menar att det sett ut så varje dag sedan hon blev biten.

– Musspillningen kommer ju tillbaka dag efter dag när vi har varit där och tittar. Även om personalen är där och städar, så kommer det ju nytt. Det är fruktansvärt, säger hon till P4 Göteborg. 

Kvinnan kan gå med rullator, men är delvis förlamad. Foto: Kallestad, Gorm /TT.

Nya trenden får unga att snatta – polisen varnar: "Påkomna"

69-årig kvinna inlåst i fyra dygn utan mat: “Som att ligga i en kista"

Boendets svar: "Obehagligt och otrevligt"

Nyheter24 har varit i kontakt med boendet i Mölndal, som menar att de inte var medvetna om skadedjuren innan 86-åringen blev biten. 

Anna Eliasson, enhetschef på Vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndal, berättar att de tagit kontakt med en expert på skadedjur som kunde bekräfta att det handlade om möss. 

–  Detta är såklart mycket obehagligt och otrevligt. Direkt när vi upptäckte det vidtog vi åtgärder och tog kontakt med skadedjursexperter och fastighetsansvarig. Nu fortsätter vi att följa upp detta tillsammans, säger hon till Nyheter24. 

141 200 kronor för boende under Eurovision: "Ett brott"

Läkare glömde stort metallföremål i 2-årings kropp: "Lidande"

Lämnade kranen på – tvingas flytta efter översvämning

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!