Vad har en bild på NHL-proffset Niklas Kronwall med inne- och utelistan att göra?
1 av 6
Vad har en bild på NHL-proffset Niklas Kronwall med inne- och utelistan att göra? - Foto: Scanpix
Fredrik Mattsson, mannen bakom "horkarlsmynten".
2 av 6
Fredrik Mattsson, mannen bakom "horkarlsmynten". - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Vladimir Putin flyger med tranor.
3 av 6
Vladimir Putin flyger med tranor. - Foto: AP/Scanpix
Stellan Bojerud, tidigare uteslutningshotad, ska nu in i riksdagen för SD.
4 av 6
Stellan Bojerud, tidigare uteslutningshotad, ska nu in i riksdagen för SD. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
William Petzäll blev 24 år gammal.
5 av 6
William Petzäll blev 24 år gammal. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
"Humbug" var först ut i intervjuserien om Flashback.
6 av 6
"Humbug" var först ut i intervjuserien om Flashback. - Foto: Humbug

Veckans inne- och utelista

VECKA 36: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 36:

INNE

1. Flashback

Det är Sveriges största forum och har en minst sagt blandad nivå. Men det går faktiskt att bevaka Flashback ändå. Användarna där har oavsett åsikter och syn på livet något relevant att berätta om varför de hänger på en plats där allt från knark och sex till matlagning och politik diskuteras. Flashback Talks är inne.

2. Nej till NHL-spelare

Först tog elitserien det kloka beslutet att inte ta in lockoutspelare på korttidskontrakt. Den här veckan följde hockeyallsvenskan efter, något Nyheter24 kunde berätta först av alla. Rätt beslut för svensk hockey, en ny lockout skulle återigen leda till kapprustning, sämre ekonomi och färre chanser för juniorer.

3. Fredrik Mattsson

Han lurade alla med sina "horkarlsmynt". Att plantera dem hos vänner och bekanta som sedan fick gå till lokaltidningar var ett genialiskt grepp för att undvika att bli åtalad och samtidigt ha hela projektet under kontroll. Hur många har inte letat bland enkronorna i sin plånbok den här sommaren? Tack, Fredrik.

4. Internstrider i SD

Nej, de verkar aldrig bli ute. Under veckan som gått har det varit personpåhopp under SDU-kongressen med efterföljande internbråk. I Hörby avgick hela styrelsen för partiet efter att "vissa personer inte kom överens". Och nu ska en tidigare uteslutningshotad Stellan Bojerud in i riksdagen.

5. Putins djur

Det är givetvis ren och skär propaganda, men man kan ändå inte undvika att gilla den ryske presidentens strävan efter att framstå som en riktig friluftskille. Han klappar delfiner, söver ner isbjörnar och flyger med tranor. Och blir mer inne för varje gång, till skillnad från hans politik.

UTE

1. Narkotika(politik)

På lördagen rycktes riksdagsledamoten William Petzäll från oss. Hans missbruk gick inte att stoppa och trots att han visade upp en stor vilja att få hjälp så kom den aldrig, vare sig från riksdagen eller någon annan.

2. Bussgate

Fotbollssupportrar i Malmö har tydligen ingen rörelsefrihet längre. Malmö FF, polisen och Region Skåne ska bussa supportrarna till Helsingborg. Är man inte med på bussen får man inte gå på matchen. Återigen gäller andra regler och rättigheter i samhället så fort man kommer i närheten av en fotbollsarena.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!