Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: MONTAGE
Lakritspipan är räddad.
2 av 6
Lakritspipan är räddad. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Abrahim "Ibbe" Jabateh ska utvisas till Liberia.
3 av 6
Abrahim "Ibbe" Jabateh ska utvisas till Liberia. - Foto: Faksimil Smålandsnytt
Skelettkvinnan friades för griftefrid i hovrätten.
4 av 6
Skelettkvinnan friades för griftefrid i hovrätten. - Foto: Privat
Bilden på tvååringen som precis klarat av en hjärtoperation lades upp av pappan Sean Murphy.
5 av 6
Bilden på tvååringen som precis klarat av en hjärtoperation lades upp av pappan Sean Murphy. - Foto: Faksimil Facebook / Montage
Kakaon kan snart ta slut.
6 av 6
Kakaon kan snart ta slut. - Foto: Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 41: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Det här är dock sista gången.


En sista gång

Inne- och utelistan har varit ett stående inslag på Nyheter24 sedan starten. Det här blir dock den sista listan i sitt slag – nästa vecka presenteras i stället två nya format för att försöka sammanfatta och bedöma veckans händelser.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 41:

INNE

1. #Låtibbestanna

Kampen för att Abrahim "Ibbe" Jabateh ska få stanna i Sverige efter att ha bott här i sex år har skett förut med andra personer av andra initiativtagare. Men den är ack så viktig.

2. Lakritspipan

Den räddades! Men folkstormen som var när det begav sig byttes egentligen inte ut mot något glädjevrål. Alla var väl upptagna med att smaska i sig pipor.

3. Skelettkvinnan

Den friande hovrättsdomen mot "Skelettkvinnan" var inte mindre än rätt. Nu lär det finnas mycket skadestånd att hämta med tanke på att hon, mot all rim och reson, hängts ut med namn och bild i utländska medier.

4. Sean Murphy

Denna pappa gick inte direkt in i försvarsläge när han såg att bilden han tagit på dottern använts av en spamgrupp. I stället spammade han själv tillbaka – och lockade tusentals att samla in pengar till sjukhuset som räddat dottern.

5. "Vi kramar alla"

För den som vet undertecknads lagsympatier bär detta självklart emot. Men faktum är att AIK hanterade hela "kramgate" på ett både roligt och positivt sätt. "Vi kramar alla"-tröjan är briljant.

UTE

1. Inne- och utelistan

Efter att ha varit med ända sedan starten är det nu över. Det här blir den sista inne- och utelistan i sitt slag, nästa vecka presenteras i stället två nya format. Tack till alla som dragit loket genom åren, särskilda omnämnanden till Jakob Lewander, Quetzala Blanco, Aaron Israelson och Eric Rosén.

2. Choklad

Om sju år kan kakaon vara slut. Det är väl lika bra att vi slutar äta choklad redan nu så slipper vi få panik då? Av reaktionerna att döma i veckan verkar det vara många som behöver en lång avvänjningsprocess.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!