Det finns flera sätt att få fontänorgasm på.
Det finns flera sätt att få fontänorgasm på. - Foto: Pexels

Här är 6 sätt att få fontänorgasm – det här bör du veta

Många har hört talas om fontänorgasm – men få vet hur man gör för att få den. Nyheter24 har pratat med en expert om allt du behöver veta om fontänorgasmer och listar 6 sätt för att få dem.


Många har hört talas om den men få har upplevt det – fontänorgasmen.

Det sägs ofta att bara en liten procent av alla kvinnor kan få orgasm, men sanningen är att det finns inga vetenskapliga belägg för om alla – eller bara några få – kan få det som kallas squirting.

Det man vet är att de existerar. När kvinnor blir upphetsade läcker det alltid vätska som har bildats i prostatakörtlarna. När det blir riktigt skönt kan det spruta eller rinna ut.

Här kan du läsa om hur multipla orgasmer funkar – och hur du får dem.

Hur får man fontänorgasm? Här är 6 sätt!

Det finns flera sätt att få fontänorgasm på, men framför allt brukar det ske när det är tryck mot g-punkten.

– Det vanligaste sättet att få en fontänorgasm på är det tryck mot den främre slidväggen, säger Sandra Dahlén, sexualupplysare och författare, till Nyheter24.

1. Använd fingrar för att få fontänorgasm

Genom att använda fingrar kan det vara enkelt att komma åt och trycka mot den främre slidväggen. Då kan man göra en "kom hit-rörelse" med fingrarna vilket skapar det efterlängtade trycket (men det går givetvis att hitta andra tekniker).

2. G-punktsstav för att få fontänorgasm

En g-punksstav är en hård massagestav som är vinklad. Det gör det enkelt att komma åt området när man onanerar. Med ett tryck från utsidan blir trycket dessutom större.

3. Samlag för att få fontänorgasm

Även om det är svårare kan man även få fontänorgasm via samlag. Då är det ställningar där man upplever ett större tryck mot den främre slidväggen som fungerar, och vilka ställningarna är helt individuellt.

– Folk kan berätta att de får utlösning under samlag med penis, kanske när de rider eller har sex bakifrån för det blir tryck mot främre slidväggen eller stimulering av klitoris, berättar Dahlén.

Det är generellt svårt att få orgasm eller utlösning genom en penis som penetrerar in och ut genom slidan, men kan fungera för en del, poängterar Dahlén.

4. Fontänorgasm av analsex

– Ja, väggen mellan analen och slidan är så himla tunn så då kan man ju trycka mot främre slidväggen via analen. Det kan vara lite bökigt eftersom det krävs lite mer kunskap. Men en del tycker att det fungerar, men det är samma teknik fastän det är via analen, förklarar Dahlén.

5. Klitoris-stimulans för att få fontänorgasm

Det finns som sagt en bild av att det krävs ett tryck mot främre slidväggen för att uppnå fontänorgasm – men det är faktiskt inte helt omöjligt att få enbart av klitorisstimulans.

Det beror på att slidan, klitoris och urinröret är sammankopplade och detta är i sin tur ihopkopplade med prostatakörtlar och bäckenbottenmusklerna.

– Men eftersom alla ser olika ut kan det säkert också hänga ihop olika mycket hos oss. Det är nog det som gör att vissa får det lättare än andra, menar Dahlén.

6. Träning kan ge fontänorgasm

När personer med vagina blir upphetsade läcker de alltid vätska – men det som gör att det märks, genom ett sprut eller en flod, är starka bäckenbottenmuskler som trycker på.

– Generellt blir slidan känsligare av tränade muskler, så tränade bäckenbottenmuskler ger känsligare slida, intensivare orgasmer men också större möjligheter att få utlösning vilket många brukar uppfatta som skönt.

Och musklerna kan man träna upp. Antingen med knipövningar eller geishakulor – men genom tyngdlyftning eller coreträning. Dessutom gör orgasmer i sig musklerna starkare.

... Och så vet du om du är på väg att få fontänorgasm

Ett tecken på att man vet att man är på väg att få en fontänorgasm är att man känner sig lite kissnödig – men det är man helt enkelt inte. Det är snarare området kring urinröret som blir retat av trycket.

– När man trycker kan det kännas lite kissnödigt, men man ska fortsätta att trycka och massera. Sen när det närmar sig utlösning eller precis när den kommer kan en del behöva lätta på trycket. För en del är det till och med så att om deras partners har fingrarna i dem, kan deras fingrar tryckas ut för att det blir en så stark kraft, berättar Sandra Dahlén för Nyheter24.

Vill du öka din sexlust? Sexologen Linn Heed lär dig allt i hennes onlinekurs där hon ger dig en orgasmskola! Köp kursen genom att klicka här!

Vill du veta mer om orgasmer? Här kan du läsa om vad fontänorgasmer innehåller och 14 andra sköna sätt för tjejer att få orgasm på.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.