Mårten Andersson.
Den svenske komikern Mårten Andersson berättar nu att han har förlorat över en miljon kronor efter att ha investerat i kryptovalutan Luna. - Foto: Leif R Jansson/TT och Pexels

Mårten Anderssons miljonförlust efter kryptoraset: "Lider enormt"

Mårten Andersson har länge varit en förespråkare för kryptovalutan Luna, något som fått förödande konsekvenser för komikerns plånbok. På Twitter skriver Andersson att han förlorat över en miljon kronor på investeringen.


År 2022 har inte varit kryptovalutornas år, där bland andra Bitcoin i maj månad rasade till den lägsta nivån sedan slutet av juli förra sommaren. Anledningen uppges vara en rädsla för den stigande inflationen och höga räntor, enligt experter.

Den svenske komikern Mårten Andersson, grundaren av varumärket Raw Comedy, har varit en stark förespråkare för att investera i kryptovalutor. Särskilt då "Luna", vars värde är kopplat till en så kallad "stablecoin", Terra, och som i sin tur ska vara kopplad till den amerikanska dollarn, enligt Dagens Industri.

Tidningen skriver vidare att Luna som i början av april handlades för cirka 116 dollar, vilket motsvarar runt 1200 svenska kronor, nu ligger på 0,00041980 dollar. Något som lett till förödande konsekvenser för komikerns plånbok.

Mårten Andersson om raset: "Förlåt och ta hand om er"

Nu kommenterar Mårten Andersson miljonförlusten på Twitter, där han ber om ursäkt för att han uppmanat folk att investera i krytovalutan – och att han har behövt tid att "smälta chocken".

"Jag vill inte gå in för mycket i detaljer men för egen del har jag förlorat långt över 1 miljon sek på LUNA. Även om pengar inte är allt i livet så hoppas jag att ni förstår att jag - precis som ni - lider enormt och smärtas på djupet av denna tragedi. Förlåt och ta hand om er", skriver Andersson i inlägget.

"Men att ett så gigantiskt ekosystem med crosschains till flera andra kedjor inte bara skulle kunna attackeras utan även SLAKTAS…det såg jag inte ens i mina värsta mardrömmar!"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!