Systembolagets inlägg på Facebook har väckt starka känslor
Systembolagets inlägg på Facebook har väckt starka känslor - Foto: Geir Olsen/Fredrik Sandberg/TT

Kaos i kommentarsfältet på Systembolagets nya bild: "Väldigt löjligt"

Inom loppet av några dagar har Systembolagets bild på Facebook fått hundratals kommentarer. Frågan som fått kunderna så engagerade har med deras ålderskontroll att göra.


För ett par veckor sedan lade Systembolaget ut en bild på sin Facebook där man berättade om sin nya miljösatsning. Genom att dra ner på sina papperskvitton hade man sparat in enorma mängder papper, bara på ett år.

Men ändringen landade inte väl hos alla kunder – och i kommentarsfältet anklagas den för att vara omodern. Här kan du läsa mer om kritiken mot Systembolaget.

Systembolaget: "Vi vet att vi är åldersfixerade..."

I förra veckan publicerade Systembolaget ännu en bild på sin Facebook, och även den väckte starka känslor. 

Inlägget handlade om den ständigt aktuella frågan om ålderskontroll och hur gammal man var när man senast blev ombedd att visa sin legitimation på Systembolaget.

Foto: Facebook/Systembolaget

Systembolagets bild har fått flera hundra kommentarer

På kort tid har omkring 300 entusiastiska kunder vallfärdat till kommentarsfältet för att få berätta om sitt unga utseende. Ja, för väldigt många uppger nämligen att de fått uppvisa id-handling långt efter sina 20-årsdagar. 

Så här låter det i kommentarsfältet:

"Jag är 49 och visar fortfarande leg emellanåt. Jag njuter varje gång. Nu håller jag tummarna för att jag får göra det även om en månad då jag är 50."

"38, väldigt löjligt tycker jag."

"52 år gammal, grått hår och med skägget fullt av vitt. Ung kille i kassan. Tjejen i kassan bredvid höll på att skratta ihjäl sig."

"38...kysste nästan tjejen i kassan"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!