Gröna Lund får kritik i sociala medier.
Gröna Lund får kritik i sociala medier. - Foto: Christine Olsson/TT

Besökarnas kritik mot Gröna Lund: "Väljer att bojkotta"

Gröna Lund har öppnat för säsongen och kritiken mot avsaknaden av enskilda entrébiljetter fortsätter även efter att man slagit upp portarna till nöjesparken.


Redan i början av mars riktades kritik mot Gröna Lund då man, efter pandemin, tagit bort möjligheten att köpa endast entrébiljett, utan åkband.

– Jag har stor förståelse för att det kostar en del att besöka en nöjespark och därför har vi också i år sänkt priset under flera dagar på våren och hösten, sa Annika Troselius, informationschef på Parks and Resort, till Nyheter24.

"Väljer att bojkotta"

I slutet av april slog man upp portarna till nöjesparken och högsäsongen är nu i gång – samtidigt som kritiken håller i sig. På Gröna Lunds Facebook-sida vädrar flera personer sina åsikter om att man inte kan köpa separat entrébiljett:

"INFÖR entrébiljetter nu för oss som inte vill åka ngt bara strosa omkring och njuta av området och äta gott och ta lite lotter."

"Jag har håller med de som vill ha entrébiljetter för att kunna gå med barnen utan att åka nåt. Tänk om farmor eller mormor vill ta med barnbarnen men inte kan eller vill åka. Då är det väldigt, väldigt dyrt som det är nu. Entrébiljetter skulle ni tjäna på det är jag säker på!"

"Nu väntar vi bara på att ni återinför entrébiljett för oss som hatar karuseller men som vill följa med familjen, bära väskor, köpa lotter och godis och titta när de andra åker."

"Många som inte kan besöka Gröna Lund p.g.a. era priser, inför entrébiljett så skulle det komma fler. Då kan man äta ta lotter m.m. för oss som är äldre, som det är nu så är det HUTLÖST."

"Går det köpa bara entrébiljett än? Fick svaret förra året att ni får många frågor om det och skulle se över möjligheten."

"Väntar med att gå tills man kan betala för bara inträdet. Jag brukar nästan aldrig åka något men vill gå med familjen. Konserter är också ointressanta."

"Jag åker till grönan för barnens skull, jag åker inget.Ska jag då bli tvungen att betala 400kr för att komma in???? Det finns barn som aldrig åker till grönan för att föräldrarna inte har råd att betala ca1000kr extra för deras egna inträde. Det va mycket bättre förr."

"Får över ett gäng amerikaner om 2 veckor. Men väljer att bojkotta då ingen vill åka attraktioner förutom 2-3 yngre tjejer i sällskapet. Blir alldeles för dyrt för oss andra."


Foto: Skärmavbild/Facebook/Gröna Lund

I sina svar till besökarna tipsar Gröna Lund bland annat om Grönan Live-pass, och uppger att pensionärer får rabatterat pris, men förslagen går inte riktigt hem. 

Lisebergs kaxiga drag mot Gröna Lund: "Fräckt och taskigt"

Gröna Lund: "Tagit fram en ny biljett"

När Nyheter24 når Gröna Lund uppger de att den nuvarande Ticket-to-ride-biljetten, där man betalar för både entré och åkband, införts för att kunna begränsa antalet besökare i parken och därigenom "får man som gäst ut mer av sitt besök".

– Det här var något vi införde efter pandemin och som uppskattats väldigt mycket av våra gäster. Vi har också sett att många av våra gäster som normalt inte åkte något när de var här med barn tidigare år, nu faktiskt tar chansen och sällskapar barnen i attraktionerna nu när åken ingår, säger Annika Troselius.

Troselius betonar även att man under denna säsong erbjuder en ny biljett.

– För de som inte vill åka attraktioner har vi till i år också tagit fram en ny biljett i år, Ticket-to-Play, som ger gästen fri entré och 5-kamp istället för åkband, så att man kan roa sig med spel istället för karuseller. 

Priserna för Ticket-to-ride och Ticket-to-play är emellertid desamma. 

Läs alla våra artiklar om Gröna Lund här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!