Gröna Lund har nytt biljettsystem sedan 2021.
Gröna Lund har nytt biljettsystem sedan 2021. - Foto: Maja Suslin/Christine Olsson/TT

Raseri mot Gröna Lunds biljettsystem: "Splittra inte familjer"

Det går inte längre att köpa endast entrébiljett till Gröna Lund. Ändringen, som infördes efter pandemin, får besökarna att rasa.
"Vilket skämt", skriver en besökare.


När Gröna Lund öppnade igen efter pandemin hade nöjesparken infört ett nytt biljettsystem. Istället för att ha en entrébiljett och sedan försäljning av åkband och biljetter för sig, så går det numera endast att köpa entré och åk i ett. 

Förändringen har gjort att ett besök på Gröna Lund blivit väldigt mycket dyrare för de som bara vill promenera runt i parken, gör sina barn sällskap eller helt enkelt inte kan åka särskilt mycket, eftersom de inte längre bara kan betala en slant för inträde. 

Den nya "allt i ett"-biljetten har irriterat många. Kommentarsfältet under Nyheter24:s artikel om Gröna Lunds nya priser på Facebook har i dagsläget över 550 kommentarer, och många handlar om just detta. 

Här kan du läsa om att Gröna Lund sänker priserna inför säsongen.

Ilska mot Gröna Lund: "Vilket skämt"

"Vilket skämt, ta tillbaka grönan kortet för en rimlig summa, som gäller alla dagar oavsett konsert eller ej. Vill man åka så köper man åkbiljett/ band. Det blir tyvärr fortfarande svårt för många barnfamiljer att kunna besöka er med dessa priser…"

"Vad hände med entrébiljetterna, de föräldrar som inte vill åka men vill vara där med sina barn. Zumba, salsa osv kvällar. De 20 kr ni har sänkt med gör ingen större skillnad."

"Borde gå att lösa bara entré som på andra parker!"

"Ändra tillbaka som det var innan pandemin! Gröna kortet och sen kan man lösa kuponher/åkband om man vill. Splittra inte familjer/grupper för alla inte vill/har råd."

är bara några av alla kommentarer. 

"Besöker inte Grönan längre"

Skärmavbild: Facebook/Nyheter24
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.