Gröna Lund tar ett nytt grepp och öppnar skräckskola.
Gröna Lund tar ett nytt grepp och öppnar skräckskola. - Foto: Christine Olsson & Duygu Getiren/TT

Nu kan du plugga till spöke – på Grönans nya skräckskola: "Unik möjlighet"

Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm väljer att öppna en skräckskola inför höstens upptåg. Gillar du att skrämmas? Då kanske detta kan vara något för just dig.


Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm är förknippat med glädje, skratt och ett och annat pirr i magen hos de allra flesta. Åkattraktionerna på det populära nöjesfältet lockar nämligen miljoner besökare varje år. 

I allt från berg-och-dalbanor, flygande mattor och skräckhus brukar besökarna få sig en rejäl kick. Nu tar man det dock ett steg längre och öppnar en skola för att lära ut skräck – inför halloween.

Det får du lära dig på skräckskolan

Halloween på Gröna Lund är en årlig tradition varje höst och som brukligt slås grindarna upp även 2023. 

I ett pressmeddelande skriver man att nöjesfältet redan nu har börjat inleda rekryteringen till alla spöken, gastar och onda väsen som är tänkta att skrämma slag i besökarna. Och vad som är nytt för just i år är även att man öppnar en skräckskola, där man tänker utbilda sina spöken och onda clowner.

– Vår nya skräckskola är en unik möjlighet för alla som älskar att utforska det obehagliga och lockas av att underhålla och skrämmas. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skrämsel eller skådespel, utan deltagarna kommer att få lära sig hemligheter, knep och tekniker för att skapa oöverträffad skräck, säger Lisa Vintfjärd, produktionsledare för skräckhus och onda väsen på Gröna Lund

Skräckskolan är en tvådagarsutbildning som leds av en produktionsledare, en arbetsledare och en aktörscoach. 

Skulle du vara intresserad av att skaffa dig en ny utbildning så kommer du bland annat att lära dig allt om skräck, kunskaper om smink, masker, skrämselteknik, improvisation, motorik och röstövningar – allt för att skrämma så många som möjligt. 

Det kanske är du som skrämmer istället för att bli skrämd under Halloween 2023. Foto: Duygu Getiren/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!