Nöjesfältet Liseberg har redan dragit in ett femtiotal guldpass
Nöjesfältet Liseberg har redan dragit in ett femtiotal guldpass - Foto: Stefan Karlberg & Björn Larsson Rosvall / TT

Här är Liseberg värre än Gröna Lund: "Göteborgare är lite brötigare"

Sommarsäsongen har precis inletts för landets nöjesfält. Men på ett av de större har man redan stött på problem. Flera besökare beter sig stökigt i parken och har därför fått sina åkpass indragna. Jämfört med konkurrenten sticker Liseberg ut.


Nöjesfältet Liseberg firar 100-årsjubileum i år. Man öppnade nöjesfältet i slutet av april men redan nu rapporterar man om att man återkallat tiotals säsongskort. Anledningen? Besökarna sköter sig inte.

Dyster säsongsstart för Liseberg

Till Sveriges Radio P1 berättar nöjesfältets kommunikationschef, Mårten Westlund, att man redan nu krävt tillbaka och dragit in 50 åkpass från besökare.

— Det är framför allt något som vi ser mer eller mindre varje år. Nu ser vi det lite mer än vi sett tidigare. Man tränger sig före i köfållorna, beter sig lite stökigt mot sin omgivning, säger han. 

Westlund förklarar att även om 50 åkpass kan låta mycket så betonar han att man under en period på 20 dagar haft närmare 200 000 besökare. De indragna passen kallar han en avvikelse.

Så kan barnfamiljer spara 1 120 kronor på sitt tivolibesök: "Dyrast inte alltid bäst"

Gröna Lund har inte dragit in något åkpass

Om du har investerat i ett åkpass men inte vill riskera att få det indraget har Mårten Westlund ett enkelt tips.

— Det är jättenkelt. Var precis som vanligt och använd sunt förnuft. Man använder sunt förnuft, tränger sig inte före i köfållorna och beter sig inte otrevligt mot sin omgivning. Då kommer man inte bli av med någonting. 

Jämfört med konkurrenten Gröna Lund sticker siffrorna ut för Liseberg. Nöjesfältet i huvudstaden har nämligen inte dragit in ett enda åkpass i år.

— Göteborgare generellt kanske är lite brötigare. Vi har blivit strängare, jag kan inte uttala mig om dem, avslutar Mårten Westlund med att säga till SR.

Ettåring lämnades ensam på Gröna Lund – föräldrarna åkte karusell

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!