En Lidl-butik i Mellansverige har drabbats av skadedjur
En Lidl-butik i Mellansverige har drabbats av skadedjur - Foto: Fredrik Sandberg/Pär Fredin/TT

Ännu en Lidl-butik drabbad av skadedjur – hittade avföring vid chipsen

Tidigare i vår dömdes en Lidl-butik till att betala ett vite på 75 000 för sin bristande städning, som lett till att skadedjur tagit sig in i lokalerna. Nu har Lidl i Sala fått liknande problem.


I maj kom domen mot Lidl-butiken i Angered, som drabbats av skadedjur efter bristande städrutiner. 

Bristerna uppdagade sig efter att flera kunder gjort miljöförvaltningen i Göteborg uppmärksamma på söndergnagda förpackningar och spillning från skadedjur i butiken. Även personalen ska ha varit medvetna om problemet.

Den 1 maj dömdes Lidl-butiken till att betala ett vite på 75 000 kronor för sina bristande åtgärder att stoppa skadedjuren, vilket Nyheter24 skrivit mer om tidigare.

Lidl i Sala drabbade av möss

Nu har ännu en Lidl-butik drabbats av skadedjur i form av möss, vilket Sala Allehanda var först med att uppmärksamma. Mössen ska ha sprungit runt i lokalerna, och det ska även ha hittats avföring från gnagare vid chipsen.

Nahir Aslan, pressansvarig på Lidl, beklagar problemet – och menar att man tar situationen på största möjliga allvar. För att bli av med problemet, som ska ha pågått "ett tag", har man vidtagit flera åtgärder:

– Vi har förstärkt insatser och kontrollerna i butiken, däribland grundlig städning i butik där möbler flyttas, säger Aslan till Sala Allehanda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!