Lidls butik i Angered centrum måste nu betala 75 000 kronor i vite.
Lidls butik i Angered centrum måste nu betala 75 000 kronor i vite. - Foto: Christine Olsson/TT/Bjørn Sigurdsøn/NTB

Lidl-butik invaderad av skadedjur – råtta gnagde sönder flingpaket

Efter flera klagomål konstaterades det att en Lidl-butik i Angered var för dåligt städad. I butiken hade man hittat flera skadedjur och en död råtta. När butiken fick i uppdrag att städa lokalen missköttes även det och butiken får nu betala vite på 75 000 kronor.


Efter flera klagomål från kunder som uppmärksammat söndergnagda förpackningar och spillning från skadedjur, gjorde miljöförvaltningen i Göteborgs stad ett kontrollbesök på Lidls butik i Angered centrum, rapporterar Göteborgs-Posten.

Besöket resulterade i att Miljö- och klimatnämnden i februari i år krävde att butiken behövde städa lokalen grundligt och undersöka möjliga vägar in för skadedjur.

Vid en uppföljande kontroll en vecka efter första besöket kom inspektörerna tillbaka och kunde då konstatera att butiken var fortsatt ostädad.

Nämnden valde då att lämna in en ansökan till förvaltningsrätten om vite på 75 000 kronor, skriver tidningen.

Jan hittade en groda i Lidls bananpåsar: "Vad i helvete är det där?"

Lidl svarar: "Butiken hade konstaterade brister"

I förra veckan kom domen från förvaltningsrätten som godkänner Miljö- och klimatnämndens ansökan. Göteborgs-Posten har efter domen sökt Lidls pressansvarige Nahir Aslan som skriver följande i ett mejl till tidningen:

"Butiken hade konstaterade brister mellan första och andra besöket. Då togs extern hjälp in som sedan dess åtgärdat bristerna i butiken. Vid återbesök av Miljö- och hälsonämnden den 17/4 har de bekräftat att samtliga brister är åtgärdade och gett grön rapport."

Lidl-butiker utsatta för skadegörelse av kunderna – stor fara för allergiker

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!