Zlatans drömbil, en Lamborghini Diablo, såldes av en svensk för 11 miljoner kronor.
Zlatans drömbil, en Lamborghini Diablo, såldes av en svensk för 11 miljoner kronor. - Foto: Antonio Calanni & Skärmavbild Instagram/johntemerian

Zlatan blev snuvad på drömbilen – nu säljs den för 40 miljoner kronor

Zlatan Ibrahimovic har i många år drömt om att få äga en Lamborghini Diablo. Trots ett imponerande garage har han inte lyckats lägga vantarna på en - trots att en svensk ägt en i flera år.


En ung Zlatan Ibrahimovic drömde om att bli fotbollsproffs. Men han drömde även om att få äga en Lamborghini Diablo. Och på registreringsskylten skulle det stå: Toys, leksaker, på engelska. Det berättade en blott 19-årig Zlatan Ibrahimovic i dokumentären Blådårar 2 från 2001.

Med tiden har den sägningen blivit mer eller mindre klassisk i svenska fotbollskretsar.

Zlatans ville köpa svenskens bil

I ett garage i Gällivare har just den bilen med den färgen stått parkerad i flera år. Ägaren, Elof ”Loffe” Nilsson, berättade för Expressen att han faktiskt haft möjligheten att sälja bilen till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, men tackat nej.

– Han måste ha varit i Göteborg och sett den där, precis när den hade kommit från Italien. Det fanns bara fyra stycken lila Lamborghinis av den här sorten då, det här var den enda i Sverige, berättar han och fortsätter: 

– Jag sa att priset är sju miljoner kronor, då skulle han ha i princip 50/50 på budet. Det nobbade jag direkt. 

Zlatan gick miste om bilen – amerikan säljer för 40 miljoner

Lamborghinin, som är av modellen Diablo SE30, har stått i Loffes garage i Gällivare och inte rullat alls de senaste tio åren, skriver Expressen. 

Nu har han valt att sälja bilen. Och den skulle visa sig vara en av de mest eftertraktade i hela världen.

När Loffe köpte den betalade han en miljon kronor. Nu har det visat sig att den investeringen ökat rejält. Han har nämligen sålt den till en amerikan för 11 miljoner kronor. Amerikanen i sin tur ska ha lagt ut den till försäljning för närmare 40 miljoner kronor. 

– Man känner sig lurad! Nej, jag skojar bara. Jag hade inte haft de kontakterna ändå, men jag har sett att priserna gått upp hela tiden i USA, avslutar Loffe med att säga.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!