En anställd på Systembolaget misstänks för stöld.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Christine Olsson/TT och Geir Olsen/TT

Systembolaget-anställd misstänks ha stulit 170 000 ur dagskassan: “Det är kört”

Nästan 170 000 kronor hann försvinna från dagskassan innan den anställde på Systembolaget upptäcktes. Den misstänkte mannen berättar att han gjorde det för att finansiera sitt spelberoende.


Det ska ha varit vid sju olika tidpunkter som pengar försvann från Systembolaget i en ort i Bohuslän. Nu åtalas en man i 35-årsåldern, som var anställd på Systembolaget, för att ha stulit dagskassan vid samtliga tillfällen. 

Systembolaget beräknar att det stulna beloppet landar på sammanlagt 168 458 kronor.

Systembolaget-anställd misstänks ha stulit 170 000 kronor

Enligt förundersökningen som Nyheter24 har tagit del av, så ska de misstänkta stölderna ha ägt rum när mannen hade stängning i butiken. Den anställde ska ha lurat sin kollega att lämna rummet, för att på så sätt kunna sno pengarna ur dagskassan. 

I förhör berättar mannen att han ska ha stulit pengarna för att finansiera sitt spelberoende, och säger att han har spelat bort hela summan som han tog från dagskassan. 

Alkohol för 9 000 försvann från Gekås – anställd misstänks: "Ingen bra förklaring"

"Jag visste att det är kört"

Den åtalade mannen berättar också att han snott pengar ytterligare en gång, men att han då lyckades vinna tillbaka den summan. Han förklarar att han därmed lämnade tillbaka pengarna. 

I förhör berättar mannen att han var medveten om att risken var stor att bli upptäckt. 

– Jag visste att om de ringde upp om att det saknades dagskassor, då visste jag absolut om att “okej det är kört”. Jag kom ändå till jobbet dagen efter för jag visste om det, och jag tänker inte fly från det. 

Den första stölden från dagskassan inträffade den 12 maj 2022 och fortsatte fram till den 13 juni samma år. Därefter upptäcktes stölderna och mannen fick sparken. 

Systembolaget yrkar skadestånd med ränta av den åtalade mannen, som erkänner brottet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!