Medarbetaren misstänks för tre fall av bedrägeri.
Medarbetaren misstänks för tre fall av bedrägeri. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT och Bertil Ericson/TT

Alkohol för 9 000 kronor försvann från Gekås – anställd misstänks: "Ingen bra förklaring"

En person i 35-årsåldern misstänks ha tagit 26 flaskor alkohol, till ett värde av 9 355 kronor, från sin arbetsplats Gekås. Nu åtalas medarbetaren för tre fall av bedrägeri, enligt Hallands Nyheter.


Det var i samband med att man skulle sammanställa sin årliga rapport till tillsynsmyndigheten i januari som Gekås upptäckte att alkohol, till ett värde av 9 355 kronor, beställts, men aldrig kommit ut till försäljning.

Mer specifikt rörde det sig om totalt 26 flaskor – rött vin, whisky och champagne – som någon beställt vid sex separata tillfällen, och efter en internutredning riktades misstankarna mot en medarbetare i 35-årsåldern, rapporterar Hallands Nyheter.

Gekås Ullareds skarpa varning till kunderna – visar fula bluffen: "Falsk"

Misstänkte medarbetaren: "Har ingen bra förklaring"

Personen i fråga var nämligen den enda som arbetat vid de tillfällen då alkoholen beställts och var även den enda som varit uppkopplad när beställningarna gjorts.

När medarbetaren kallades till samtal med sina chefer ska han ha nekat till att han legat bakom beställningarna, men Gekås valde att polisanmäla det hela och nu har åtal väckts i Varbergs tingsrätt.

Den anställde, som nekar till brott och menar på att någon annan kan ha använt hans uppskrivna lösenord och gjort beställningarna, misstänks för tre fall av bedrägeri. 

När han får frågan om vad han tror har hänt uppger han, enligt Hallands Nyheter, följande:

”Jag har ingen bra förklaring på det. Vad säger att sakerna ens har försvunnit. De kanske står någonstans, i ett lager eller liknande”.

Läs fler artiklar om Gekås Ullared här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!