Anders Pihlblad syns oftast i Nyhetsmorgon tillsammans med parhästen Maria Forsblom.
Anders Pihlblad syns oftast i Nyhetsmorgon tillsammans med parhästen Maria Forsblom. - Foto: Skärmavbild/TV4/Nyhetsmorgon

Försovningen i Nyhetsmorgon – Anders Pihlblad avslöjar tabben: “Trött”

Nyhetsmorgon sänds alltid i ottan, och för den morgontrötta kan det vara minst sagt kämpigt att stiga upp så pass tidigt. För Nyheter24 berättar Anders Pihlblad om en viss gäst som hade svårt att komma upp när väckarklockan ringde...


Anders Pihlblad är en av de folkkära programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon och syns titt som tätt i tv-rutan, oftast tillsammans med parhästen Maria Forsblom

Pihlblad är inte bara programledare i Nyhetsmorgon, utan han lever dessutom med en annan minst lika populär TV4-profil. I över tio år har Anders Pihlblad och Efter fem-programledaren Henrik Alsterdal varit gifta. 

TV4-paret Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal öppnar upp om barnen: “Inte så smärtsamt”

Nyhetsmorgon drar igång 05.45 på vardagsmornarna, vilket innebär att programledarnas väckarklockor måste ställas i ottan. När Nyheter24 träffade Pihlblad och Alsterdal på Kristallengalan 2023 fick de frågan om vem i respektive program som är mest trolig att försova sig. 

– Det finns ju ett klipp på när Jenny Strömstedt försov sig. Men det är ju inte hon, för hon är ju alltid i tid, säger Anders Pihlblad. 

Anders Pihlblad om virala klippet på Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad menar alltså att det virala klippet när Jenny Strömstedt kommer in sent i sändning, inte hör till vanligheterna. Däremot minns Anders Pihlblad en annan morgontrött person, som inte jobbar på redaktionen men som gästat Nyhetsmorgon. 

– Den mest morgontrötta personen som någonsin har haft med Nyhetsmorgon att göra var Anders Ygeman när han var minister. Han kunde komma för sent, och då var det VERKLIGEN för sent. 

Jenny Alversjös besked – då lämnar hon Nyhetsmorgon

Risken för försovning är däremot desto mindre när man jobbar på Efter fem, som sänds på TV4 under eftermiddagarna. 

– Vi har ju vårt första redaktionsmöte kring tolvtiden, så då tror jag att alla är vakna, säger Henrik Alsterdal. 

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!