Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit gifta i över tio år.
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit gifta i över tio år. - Foto: Stella Pictures

TV4-paret öppnar upp om barnen: “Inte så smärtsamt”

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal är inte bara välkända TV4-profiler utan även äkta makar. För Nyheter24 berättar paret hur privatlivet ser ut utanför tv-rutan.


TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har blivit två minst sagt välkända ansikten bland svenska folket. Henrik Alsterdal syns titt som tätt i tv-rutan i Efter fem, och Anders Pihlblad är en av programledarna i Nyhetsmorgon. Men de är inte bara folkkära tv-personligheter, utan är även gifta sedan drygt tio år tillbaka.  

Jenny Alversjös avslöjande om drömgästen i Nyhetsmorgon: "Skulle vilja..."

Så träffades Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal

Paret träffades genom jobbet på TV4, på en personalfest, och för Aftonbladet har Henrik Alsterdal avslöjat att det var Anders Pihlblad som tog första steget. 

– Det var Anders, jag var inte på alls. Innan dess hade jag faktiskt inte noterat honom särskilt mycket mer än att jag visste att han var en duktig journalist. Jag kan knappt minnas att jag hade pratat med honom innan festen, men det påstår Anders att vi hade gjort. Han upplevde det som att han hade försökt ta kontakt många gånger och tyckte att jag var dryg, har Alsterdal berättat för tidningen. 

Efter ett romantiskt frieri gifte sig paret i Palma, och tillsammans med två vänner har Alsterdal och Pihlblad barn. 

Anders Pihlblads pinsammaste tabbe i Nyhetsmorgon: "Till mitt försvar..."

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om livet utanför TV4

Pihlblad och Alsterdal är med i ett varsitt succéprogram på TV4, och jobbar med liknande saker. Parallellt med detta parerar de ett vardagsliv med sina två barn. Men vad är då egentligen hemligheten bakom programledarnas förhållande? Det visar sig att sändningstiderna för respektive program är något av en fördel i relationen, då Nyhetsmorgon rullar på morgonen och Efter fem på eftermiddagarna. 

Hur är det att leva med någon som jobbar med samma sak? Krockar det någon gång? 

– Sällan faktiskt. Anders tar morgnarna, jag tar kvällarna. Det är alltid någon som är hemma och väcker barnen och det är alltid någon som är hemma när de kommer hem från skolan. Så det är egentligen inte så smärtsamt, berättar Henrik Alsterdal för Nyheter24

– Det har ju tickat på i snart 17 år och det har gått bra. Så att nej, faktiskt inte. Det finns många fördelar måste jag säga, inflikar Anders Pihlblad. 

Läs alla våra artiklar om Nyhetsmorgon här

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!