Lovisa och Andreas är på jakt efter ett hus i Falun i "Husköp i blindo"
Lovisa och Andreas är på jakt efter ett hus i Falun. - Foto: Skärmavbild/TV3/"Husköp i blindo"

Parets besvikelse när de får se sitt nya hus: “Ser ut som en pizzeria”

I TV3-programmet “Husköp i blindo” köper experterna ett hus till deltagarna, utan att de får se hur det ser ut. Lovisa och Andreas är på jakt efter sitt drömhus i Falun, och är långt ifrån imponerade när de för första gången kliver in i sitt nya hem…


Strax utanför Falun bor Lovisa och Andreas tillsammans med sina två små barn. Familjen älskar friluftsliv och har många olika sporter som hobbys. Nu är de på jakt efter ett nytt hem, och lämnar därför över kontrollen till TV3:s “Husköp i blindo”. I programmet köper och renoverar experterna ett hus till deltagarna, utan att de har någon som helst aning om hur det ser ut. 

Andreas och Lovisa medverkar i "Husköp i blindo"

I Lovisa och Andreas önskade område Lugnet säljs det väldigt få objekt, och husprocessen har därmed tagit betydligt längre tid. 

Lovisa och Andreas letar hus i Falun. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Med en budget på över 8 250 000 kronor hoppas familjen nu att experterna ska lyckas hitta deras drömhem. Fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic uppmanar dem däremot att inte vara alltför låsta vid just Lugnet, i och med det väldigt begränsade utbudet. 

Paret ångrar sig när de ser sitt nya hus – hårda kängan: "Hemskt"

Paret tvingas kompromissa 

På parets kravlista står närheten till Lugnet, boyta på minst 150 kvadratmeter samt en generös biyta med plats för garage, framtida uthyrningsdel och förvaring. 

Men efter en lång period av letande tvingas Sebastian Stojanovic be paret kompromissa och tumma på ett av kraven. Paret kan tänka sig att göra avkall på boytan, men inte på läget. 

Tillslut hittar experterna ett hus till paret. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Efter flera månader lyckas till slut Sebastian Stojanovic hitta ett hus till familjen, som bara ligger ett stenkast från Lugnets friluftsområde och är 104 kvadratmeter stort. 

Reaktionen i Husköp i blindo: "Det går fetbort"

När paret tar av sig ögonbindlarna blir de en aning besvikna...Foto: TV3/"Husköp i blindo"

När paret för första gången tar av sig ögonbindlarna i sitt nya hus så är de långt ifrån imponerade av vad de får se. Huset från 70-talet är i stort behov av ett lyft, och består av en hel del furu-inslag. Och det är en viss detalj som gör dem extra förbryllade. 

– Det första vi möttes av var ett valv, och det går ju fetbort. Det är som en pizzeria för mig, säger Lovisa. 

Parets chock när de ser sitt nya hus: "Hade inte köpt det"

Lovisa tycker att valvet ser ut att höra hemma på en pizzeria. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Varken köket, vardagsrummet eller sovrummen faller paret riktigt i smaken. 

Sovrummen är ingen favorit hos paret. Foto: TV3/"Husköp i blindo"
"Det är ganska ofräscha sovrum", säger Lovisa. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

– Det är ganska ofräscha sovrum, säger Lovisa. 

– Det är inte det självklara objektet som jag skulle prioritera en visning av. Jag tror mycket hade hängt på läget, säger Andreas. 

Därefter ska furufesten från 70-talet bort, och inredningsexperten Lena Nyholm påbörjar renoveringen. Nu ska Lovisa och Andreas förhoppningsvis äntligen få sitt drömhus. 

Vill du veta vad paret tycker om slutresultatet? “Husköp i blindo” sänds 21.00 på Viaplay och TV3. 

TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!