Iman och Hani blir riktigt besvikan i "Husköp i blindo".
Iman och Hani blir riktigt besvikan i "Husköp i blindo". - Foto: Skärmavbild/TV3

Paret ångrar sig när de ser sitt nya hus – hårda kängan: “Hemskt”

I “Husköp i blindo” på TV3 lämnar deltagarna över alla sina pengar och beslut till programmets experter, som ska försöka hitta ett drömhem åt dem. Och i veckans avsnitt får sig Iman och Hani en rejäl chock när de ser sitt hus för första gången.


Paret Iman och Hani bor i en lägenhet i centrala Örebro, och i “Husköp i blindo” letar de efter sitt nya drömhem. I TV3:s program lämnar deltagarna nämligen sitt husletande i händerna på experter, som får i uppdrag att köpa ett hem till dem. Hållhaken är bara att deltagarna inte har någon som helst aning om vilket hus som experterna köper. 

Hani och Iman letar hus i centrala Örebro. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Iman och Hani letar efter sitt drömhem i "Husköp i blindo"

Med en budget på 5,5 miljoner ska programmets experter nu försöka uppfylla Iman och Hanis drömmar. Kriterierna på parets önskelista är att det ska ligga max 15 minuter från Örebro centrum, ha stora sällskapsytor och att det ska finnas en trädgård med begränsad insyn. 

Familjens besvikelse över sitt nya hus: "Jättefult"

Trots ett litet utbud, en orolig marknad och förlorade budgivningar lyckas till slut fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic hitta ett hus till paret.

Parets hus är byggt 1939. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Parets besvikelse i "Husköp i blindo"

Efter att ha bott i en nyproducerad lägenhet har Iman och Hani blivit vana vid en hög standard och huset som experterna har köpt är långt ifrån deras drömboende. Reaktionerna från paret när de ser sitt nya hus för första gången är därför minst sagt tveksamma.

– Det här är faktiskt hemskt, säger Iman. 

Köket faller dem inte på läppen, och planlösningen går inte i linje med deras önskemål om öppna sällskapsytor. Huset är en trävilla från 1939 och rummen är mindre än paret hade önskat. 

Emma och Alexander bryter ihop över sitt nya hus: "Ville bara gråta"

Köket är inte riktigt Iman och Hanis stil. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Hani och Iman var öppna för ett gammalt hus, men de små rummen gör dem riktigt besvikna. De båda säger att de faktiskt inte ens kan se sig själva bo i huset. 

– De har inte alls fått det de förväntade sig. De hatar alla små rummen och tycker att snedtaken är fruktansvärda. Det är fruktansvärt att se människor må så dåligt över beslut man själv har tagit, även om jag vet att det kommer bli bra, säger inredningsexperten Lena Nyholm

Iman och Hani ångrar sig när de får se sitt nya hus

När programledaren Carin da Silva frågar paret om de börjar ångra sig får hon ett jakande svar. Och när Iman och Hani ser badrummet på övervåningen blossar det upp en diskussion med experterna. Besvikelsen är nämligen total. 

Parets chock i Husköp i blindo: "Hade inte köpt det"

Det blossar upp en diskussion mellan Iman, Hani och experterna. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Hani och Iman är inte alls glada över sitt nya hem, men Sebastian Stojanovic förklarar att med deras budget och hur marknaden ser ut i nuläget räcker inte pengarna till en högre standard. 

– Ni har ju förhållit er till en budget vi har sagt från början. Läget och huset är det ni som har valt, bolla inte över det på oss, kontrar Hani. 

"Bolla inte över det på oss", säger Hani. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

– Ni har också satt er kravlista. Man kan inte få allt, tyvärr, säger Lena Nyholm. 

Nu har inredningsexperten Lena Nyholm 625 000 kronor kvar att renovera hemmet för, och ska nu försöka omvandla den stora besvikelsen till parets drömhem. 

Vill du veta hur Hani och Imans nya hem blir? “Husköp i blindo” sänds 21.00 på tisdagar på TV3 och Viaplay. 

TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!