- Foto: Pexels

Nattklubbs-DJ:n: Därför vill vi inte ha 18-åringar på krogen

Många längtar efter att fylla 18 år och att få göra krogdebut. Men alla krogarna längtar inte efter er, och här är anledningen.


Nyheter24 har pratat med Caroline Chamat, eventkoordinator på O'Learys i Borlänge. Hon har även DJ:at i flera år och har under tiden sett riskerna med krogar och nattklubbar som har 18-årsgräns. 

– 18-åringar har dels inte ekonomin, det är ju ganska dyrt att gå ut i dagens läge. Det blir oftast mer förstörelse, vissa kanske inte kan bete sig på krogen, man vet inte hur man beter sig på krogen, säger Caroline Chamat till Nyheter24.

Så vet vakten att du är för berusad – knepet du kanske inte visste

20-åringar undviker krogar med 18-års stämpel

Krogar och nattklubbar som har 18-årsgräns lockar mest 18- till 20-åringar. Medan en krog med 23- eller 25-årsgräns lockar en mognare publik. 

Caroline Chamat berättar att äldre, till och med 20-åringar, känner att de inte kan gå till krogar och nattklubbar som har fått 18-års stämpel. De upplever att det bara är småttingar där. 

– Om man har spelat på ett ställe där man har kanske 23 plus, så sänker man till 18, då går det ganska fort ner i åldrarna. Då är det många som sviker, de här äldre, då vill inte de gå dit för att det blir mycket yngre. Då blir det mer ett 18-års ställe. Det är jättesvårt att få upp igen om du ska höja åldern, för då har du fått den här stämpeln. 

Så är ideal-klubbaren

Caroline Chamat skickar med några tips för en riktigt bra utekväll, för både dig och alla runt omkring.

  1. Var öppensinnad

  2. Glatt humör

  3. Ha inställningen att ha roligt!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!