- Foto: Pexels & Jessica Gow/TT

Så vet vakten att du är för berusad – knepet du kanske inte visste

Hur kan vakten veta om du är för berusad? Nyheter24 har pratat med Caroline Chamat, eventkoordinator och DJ, för att ta reda på detta. Svaret är ett knep som du kanske inte visste.


Det finns flera anledningar till att du kan bli nekad i dörren in till klubben. Det kan dels bero på att du är för berusad, påverkad av droger eller för bråkig. 

– Det är ju en lag, alltså att du inte får vara för berusad för att komma in, säger Caroline Chamat, eventkoordinator på Olearys i Borlänge, till Nyheter24

Vaktens knep – som du kanske inte visste om

Det är inte svårt för vakten att förstå att någon som knappt kan stå på benen är för berusad. Men vakten har även ett annat knep. Kanske har du märkt att dörrvakten börjar småprata med dig. Ja, det finns en anledning till det. 

– Vakten som står i dörren pratar och säger kanske “hej, hur mår du i dag?”. Bara där kan de märka kontakten att det är någon som är för berusad.

Ibland kan det hända att personer som är för berusade kommer in på krogen ändå. 

– Om vakterna släpper in alldeles för berusade så kan de bli nekade i baren. Du kanske får vara kvar men du får inte handla någonting i baren. 

I dag är fler unga drogpåverkade på krogen

Caroline Chamat upplever också att det sker större användning av droger på krogar och nattklubbar, samt att droganvändandet har krypit ner i åldrarna. Hon tror att det delvis kan bero på användandet av sociala medier och att tillgängligheten har ökat. 

– Det är inte bra alls. Då blir det också droghandel, och det försöker alla krogar att stoppa, vakter och ansvarig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!