Olivia stoppar en man på Arlanda i "Gränsbevakarna Sverige"
Olivia stoppar en man på Arlanda. - Foto: Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/discovery+

Här stoppas rasande man i tullen på Arlanda: ”Ta skiten om ni måste"

På Arlanda blir en man riktigt förbannad när tullinspektören Olivia beslagtar hans tabletter som han har i resväskan. Mannen som har rest från Thailand är allt annat än glad under kontrollen, något som visas i “Gränsbevakarna Sverige”.


I “Gränsbevakarna Sverige” på Kanal 5 får tittarna följa tullinspektörer i deras dagliga jobb vid Sveriges gränser, hamnar och flygplatser. Hösten 2023 hade programmets tredje säsong premiär och i avsnitten får vi se när tullinspektörerna stöter på diverse märkliga fynd och nervkittlande situationer. 

Tullen gör vidrigt fynd i resväskan på Arlanda: "Alldeles slemmig"

Olivia stoppar man på Arlanda i "Gränsbevakarna Sverige"

I ett av avsnitten har en man just stigit av flyget från Thailand när han stoppas av tullen på Arlanda. I tullfiltret gör tullinspektörerna Olivia och Therese en kontroll av mannens väska och hittar då en hel del receptbelagd medicin, vilket man inte får ha med sig in i Sverige om man inte har recept på det. 

När Olivia försöker förklara för mannen att det är ett smugglingsbrott eftersom han inte har recept på medicinen, brinner det till rejält. 

– Ta skiten då om ni måste!, säger mannen. 

Olivia och Therese hittar en stor mängd medicin i mannens väska. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

– Den här mannen är ganska tjurig, och trött efter en lång resa. När jag plockar upp låda efter låda blir han alltmer stressad, när han inser att han inte kommer att få behålla det, förklarar Olivia. 

Vanligaste föremålet folk åker fast med i tullen på Arlanda: "Många känner inte till det"

Mannens ilska i tullen: "Jag kommer missa bussen"

När Olivia förklarar att mannen kommer bli rapporterad, och att de även kommer behöva hålla förhör med honom, blir han ännu mer förbannad. Stämningen blir nämligen ännu sämre när mannen inser att han inte kommer komma hem som han tänkt sig. 

– Jag kommer missa bussen då! Du får skynda dig, för bussen går vid nio, utbrister mannen. 

Mannen får inte behålla medicinen. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Olivia gör bedömningen att mannen har med sig ungefär en årsförbrukning av medicin, och att det inte är helt ovanligt att folk försöker sälja det vidare. Hade mannen däremot kunnat visa upp ett recept så hade han fått behålla medicinen. 

Stora missen många gör på resan – kan ge dyra böter i tullen: "Problem"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!