Här kommer svaren på frågorna du alltid undrat om McDonalds.
Här kommer svaren på frågorna du alltid undrat om McDonalds. - Foto: Jessica Gow/TT & Fredrik Persson/TT

Därför piper det alltid på McDonalds – vd:n svarar: Medarbetarna tycker om ljudet

Undrar du varför milkshakemaskinen inte alltid fungerar på McDonalds? Eller varför det alltid piper inne på restaurangerna? Här kommer svaren.


I en intervju med Värmlands Folkblad svarar Astrit Ala, vd på Hjelte restaurang som äger flera McDonalds-restauranger runtom i landet, på vanliga frågor om McDonalds.

Big Mac populärast bland kunderna

I svaret på frågan om vilken hamburgare som säljs mest i världen och Karlstad, säger Ala att det är Big Mac som säljs mest både globalt och lokalt i Värmland. Ala berättar att en Bic Mac smakar likadant i hela världen förutom i Indien där den görs av kycklingkött istället för nötkött eftersom kor anses heliga där.

Big Mac från McDonalds. Foto: Gene J. Puskar/AP/TT.

Värmlands Folkblad frågor Ala varför milkshakemaskinen inte alltid är på och han svarar:

– Varannan vecka behöver den rengöras ordentligt och då är maskinen avstängd i fyra till åtta timmar. Varje natt eller tidig morgon passar vi också på att genomföra den nödvändiga pastöriseringsprocessen. Även då är maskinen avstängd. Orsaken till att rengöringen och pastöriseringen mestadels görs på natten är att det är färre kunder då.

"Pipandet är alltså ett sätt att hjälpa de anställda"

Och när det kommer till det eviga pipandet som kan höras inne på McDonalds-restauranger säger vd:n att medarbetarna tycker om pipandet, i alla fall mer än kunderna.

– Orsaken till att det piper är att det är många maskiner i gång samtidigt. Pipet påminner oss om att det är någonting som händer, till exempel att pommes fritesen är färdig eller att milkshakemaskinen behöver fyllas på. Pipandet är alltså ett sätt att hjälpa de anställda och till skillnad från en del gäster tycker medarbetarna om ljudet, säger Astrit Ala.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!