- Foto: Ekstra Bladet & Christine Olsson/TT

Levande råttor kastas in på McDonalds i protest: ”Bojkotta”

En McDonalds-restaurang i Danmark har attackerats av råttor. Det är en av raden skadedjursattacker mot snabbmatskedjan i protest för Israel och Hamas-kriget.


I en rapport från danska veterinär- och livsmedelsverket framgår det att råttattacken fångats på restaurangens övervakningskameror, rapporterar Ekstra Bladet. På filmen kan man se att råttor kastas ut från Drive-in fönstret och springer därifrån. 

– Jag kan bekräfta att det har inträffat en incident. Det är polisanmält och vi har därför inget mer att tillägga, säger Fannie Pramming, kommunikationschef på McDonalds, till Ekstra Bladet. 

Efter attacken fick restaurangen stänga omedelbart. 

Man fick sparken från McDonald's – blev arg och krossade skärmar för 200 000 kronor

Tidigare protester  – fler restauranger attackers

Attackerna tros ha en koppling till kriget mellan Israel och Hamas i Palestina. I oktober kom det fram ett den israeliska delen av McDonalds gav gratis mat till sina soldater, vilket väckte ilska i flera muslimska länder, skriver Ekstra Bladet.

Det är inte första gången som McDonalds i Danmark har problem med råttor. Senast i veckan spreds videos på sociala medier där personer kastar in råttor på en McDonalds-restaurang. 

Män kastar in råttor på McDonalds. Skärmdump från Ekstra Bladets Tiktok

Protesterna har även utspelat sig i Birmingham, England. Där kastade män en ut full låda med möss i entrén på en McDonalds-restaurang. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!