En kvinna hade cirka 1 000 hamstrar hemma. Genrebilder.
En kvinna hade cirka 1 000 hamstrar hemma. Genrebilder. - Foto: Jill Bleed/AP/TT & Mats Schagerstrom/TT.

Kvinna hade gnagarfarm med 1 000 hamstrar i lägenhet

Under 2021 upptäcktes det 1 000 hamstrar tillsammans med en hund och en sköldpadda i en kvinnas lägenhet. Nu döms hon för brott mot djurlagen, trots att hon hävdar sig vara oskyldig.


Under våren 2021 kontaktades polisen. Då var det en person som berättade att det luktade illa från en grannes bostad och att det från samma bostad hördes pip från hamstrar som stod i plasthinkar på balkongen. 

Här är djuret du INTE får ha i din lägenhet – kan ge böter

1 000 hamstrar i en lägenhet på fyra rum

När Länsstyrelsen genomförde en djurskyddskontroll två veckor senare upptäcktes cirka 1 000 gnagare, en hund ochen sköldpadda i grannens bostad. Lägenheten som hade fyra rum, var belamrad med hamstrar som påträffades i samtliga rum. Länsstyrelsen tog omedelbart hand om "ett ospecificerat antal" hamstrar, enligt den dom som Nyheter24 har tagit del av.

I domen står det bland annat att det "bedömdes vara absolut nödvändigt med ett omhändertagande ur djurskyddssynpunkt." Kvinnan bedömdes ha gett gnagarna för lite foder och för lite vatten, samt misslyckats med att hålla rent efter djuren.

Här är kattrasen du HELST vill ha – social mot människor

Kvinnan döms för brott mot djurskyddslagen – tvingas böta

Nu döms hon för brott mot djurskyddslagen. Själv hävdar hon sig vara oskyldig, då hon menar att djuren inte var hennes. Kvinnan tvingas nu betala 50 dagsböter på 50 kronor om dagen. Slutligen kommer beloppet att hamna på 2 500 kronor. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Här får du 5 000 i böter om du lämnar hundbajs på marken

TV-profilens knep: Så blir du av med silverfiskar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!