Två Ica-handlare har tröttnat på snatteriet i sin butik.
Två Ica-handlare har tröttnat på snatteriet i sin butik. - Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT & Janerik Henriksson/TT

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

Christoffer Dahlman och Hanna Olofsson som driver en Ica-butik i Vislanda tröttnade på snatteriet, och hängde ut tjuvarna på Facebook.
– Nu kände vi att bägaren rann över, säger Dahlman.


Ica Nära i Dackehallen i Vislanda har stora problem med snatteri i butiken, vilket P4 Kronoberg var först att rapportera om. 

På film från övervakningskameror har Christoffer Dahlman och Hanna Olofsson sett folk komma in och fylla barnvagnar med mat, för att sedan lämna butiken utan att betala. 

Problemen med stölderna har nu blivit så stora att personalen känner sig otrygg. 

Kvinna fick hjärnsläpp: Stal påskpynt från Ica – döms till 34 000 kronor i böter

Stal barnvagn fylld av choklad på Ica

Efter att två kvinnor stulit en barnvagn full med chokladkakor fick de båda Ica-handlarna nog, och valde att lägga ut bilder på de misstänkta tjuvarna på butikens Facebooksida, med texten: "VARNING. SLÄPP INTE I DESSA I ERA BUTIKER!!!"

– Nu kände vi att bägaren rann över och ville sprida detta till andra butiker. Så de slipper råka ut för samma sak eller till och med kunna ta dessa på bar gärning, säger Christoffer Dahlman till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi polisanmäler och kontaktar polisen så mycket vi hinner, men det läggs i princip alltid ner. Så i detta fallet tröttnade vi.

Ica:s städare stal lotter och cigaretter för 147 000

Kan vara förtal

Att lägga ut bilder från övervakningskameror på sociala medier kan leda till förtal. Till P4 Kronoberg säger Växjöpolisen Ola Severin att det inte är okej att ta foto på en övervakningskamara i en butik och lägga ut det på nätet.

Så får du gratis tårta från Ica när du fyller år – knepet många missar

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!