Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Fredrik Sandberg /TT/Stella Pictures

Kvinna fick hjärnsläpp: Stal påskpynt från Ica – döms till 34 000 kronor i böter

En kvinna i 60-årsåldern döms för ringa stöld, efter att ha stulit påskpynt och plastlådor till ett värde av 1 035 kronor på en Ica Maxi butik i Kävlinge kommun.


En kvinna i 60-årsåldern befann sig på Ica Maxi den 15 mars i Kävlinge kommun. Hon var i affären sent på kvällen, för att det inte skulle vara så mycket folk.

I affären plockade kvinnan på sig plastlådor, mat och påskpynt. Hon scannade och betalade för maten och lade den i en kasse. Påskpyntet lade hon i en av plastlådorna, eftersom det inte fick plats i kassen.

Kvinnan betalde inte för påskpyntet

Kvinnan betalade aldrig för plastlådorna eller påskpyntet, då en man pratade vid snabbkassorna glömde hon vad hon höll på med, uppger kvinnan i ett förhör som Nyheter24 tagit del av.

När kvinnan passerat utgången blev hon tillbakaropad av ett kassabiträde. Kvinnan betalade då för de övriga varorna men fick sedan gå till ett annat ställe i mataffären för att invänta polisen.

Kvinnan skyller på hjärnsläpp

I förhöret säger kvinnan att hon inte hade hjärnan på plats. Hon uppger att hon hade sovit dåligt, fick hjärnsläpp och att hennes mamma nyligen hade gått bort. 

Döms för ringa stöld

Nu döms kvinnan för ringa stöld och 110 dagsböter om 310 kronor, vilket totalt motsvarar 34 100 kronor i böter. Kvinnan har till den 27 oktober 2023 på sig att överklaga domen hos Lunds tingsrätt.

/
Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!