En man i 50-årsåldern döms för att ha stulit lotter och cigaretter för över 147 000 kronor.
En man i 50-årsåldern döms för att ha stulit lotter och cigaretter för över 147 000 kronor. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Stefan Lindblom/TT

Ica:s städare stal lotter och cigaretter för 147 000 – skyllde på dålig ekonomi

En Ica-butik i Helsingborg märkte att cigaretter och lotter försvann ur lagret. Nu har en man i 50-årsåldern dömts för tilltaget efter att ha fångats på övervakningsfilm. Värdet på stöldgodset uppgår till över 147 000 kronor.


En man i 50-årsåldern anställdes som städare i en Ica-butik i Helsingborg 2016 men under sommaren 2022 började det plötsligt försvinna varor ur butikens lager. 

Städare stal cigaretter och lotter

Lotter och cigarettlimpor för ett samlat värde på 147 728 kronor stals under sju tillfällen mellan augusti och september 2022, det framgår i domen som Nyheter24 tagit del av. Stölderna ska ha inträffat vid sju separata tillfällen där bland annat 72 cigarettlimpor och 600 trisslotter stals.

Bakgrunden var, enligt mannen själv, att han under sommaren 2022 ”hamnade i en situation där hans inkomster inte räckte till att betala de lån han hade”. 

Tjuvarnas luriga drag – stal bankkort och tankade för nästan en miljon

Fångades på övervakningsfilm

Utöver lotterna och cigarettlimporna ska han, enligt domen, även ha stulit två täckskivor, deodorant och en papperspåse.

Cigarettlimporna ska han ha sålt vidare till bekanta. Beträffande lotterna ska de ha leverats till Ica-butiken men därefter aktiverats i en Coop-butik. I de övervakningsfilmer tingsrätten tagit del av framgår det att mannen var där för att lösa in lotterna vid flera tillfällen.

Den 12 oktober 2023 dömdes mannen för stöld vid sju tillfällen. Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter på 21 600 kronor.

Ica
/
/
Dom
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.