En pizzeria i Skåne blandade sås i en cementblandare.
En pizzeria i Skåne blandade sås i en cementblandare. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Maja Suslin / TT

Pizzeria i Skåne gjorde sås i cementblandare: "Risk för människans hälsa"

En pizzeria i Skåne fick besök av kommunens miljöinspektörer. Då uppdagades flera brister, bland annat att de blandade sås i en cementblandare.


Att bege sig ut på restaurang är ett populärt sätt att unna sig lite lyx i vardagen. Och vid ett restaurangbesök förväntar man sig också en viss typ av standard. 

Men på en pizzeria Skåne tog man ett beslut som skulle resultera i en högst osanitär angelägenhet, något som uppdagades när kommunens miljöinspektörer kom på besök. 

Ingrodda matrester och mögel upptäcktes på hamburgerkedja

Pizzeria blandade sås i cementblandare

På pizzerian använde de sig nämligen av en cementblandare för att mixa sås i tioliters dunkar, något som den kommunala miljöenhetens inspektörer upptäckte vid en kontroll nyligen. 

Kommunens tjänstemän anser i ett föreläggande att en cementblandare inte är livsmedelssäker, och slår samtidigt ner på andra allvarliga avvikelser. 

"Tillstånds- och tillsynsnämnden gör bedömningen att den bristande efterlevnaden av lagstiftning innebär att risk för människans hälsa om livsmedelssäkerhet inte efterlevs.", står det bland annat i beslutet som Nyheter24 tagit del av.

Utöver att blanda sås i en cementblandare uppmärksammade inspektörerna eftersatt rengöring, hål i väggarna och spruckna lock till plastlådor där plastbitar kan hamna i maten. 

Företrädarna för restaurangen har två veckor på sig att åtgärda bristerna, räknat från datum för beslut vilket var den 7 februari. 

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Här är snabbmatsrestaurangen med Sveriges sämsta service

Populär sushirestaurang förbjuds servera kött – ansågs "otjänligt som människoföda"

Här är de asiatiska restaurangerna som det går sämst för

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!